Skip to content

71 agrarische projecten Utrecht in de knel door PAS-uitspraak

71 agrarische bedrijven in de provincie Utrecht, die uit willen breiden of willen verplaatsen, worden mogelijk geraakt door de PAS-uitspraak van de Raad van State. Dat blijkt uit een inventarisatie die de provincie Utrecht heeft gemaakt op verzoek van de Tweede Kamer.

In totaal gaat het om 1.848 projecten die mogelijk in de knel komen. Het gaat om een lijst met projecten in verschillende sectoren die mogelijk in de knel komen. ‘Het is momenteel niet vast te stellen of dit ook daadwerkelijk het geval zal zijn’, stelt de provincie Utrecht.

Koplopers
In de gemeente Lopik en gemeente Stichtse Vecht lopen op het moment de meeste projecten met betrekking tot landbouw, daarbij wordt ook tuinbouw en bedrijfsverplaatsing gerekend. In beide gemeenten gaat het om tien projecten. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug lopen op het moment negen landbouwprojecten. Naast de agrarische projecten op gemeentelijk gebied is er ook nog één project dat via de provincie loopt.

Onduidelijkheid
Naast de agrarische sector ondervinden ook de woningbouw, industrie, natuurontwikkeling en gebiedsprocessen hinder van de PAS-uitspraak door Raad van State. ‘Onder leiding van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) worden mogelijke oplossingen voor de stikstofproblematiek in beeld gebracht. Zonder uitgewerkte oplossingsrichting blijft onduidelijk welke projecten er echt in de knel komen en hoe die eventueel toch weer door kunnen gaan’, aldus de provincie.

Bekijk hier het overzicht van alle 1.848 projecten.

Bron: Agraaf

Back To Top
Lid worden