Skip to content

Zederik opent innovatieve fietsroutes met geschiedenis

ZEDERIK • Wethouder Wim Mulckhuijse opent op maandag 25 september twee nieuwe fietsroutes door de gemeente Zederik. Eén fietsroute heeft als thema de geschiedenis van de gemeente Zederik, de andere fietsroute loopt rond en door natuurgebied de Zouweboezem.

Deze fietsroutes zijn ontwikkeld door gemeente Zederik, een lokale ondernemer en Fietsnetwerk.nl. Omdat er in de gemeente nog niet veel fietsroutes waren, heeft de gemeente Zederik besloten om deze met een aantal partners te ontwikkelen. Hierdoor kan zowel de dagrecreant als de verblijfstoerist nu een extra activiteit toevoegen aan zijn of haar verblijf in de omgeving van Zederik.

Fietsroutes
Er zijn twee fietsroutes van respectievelijk 23 en 38 kilometer ontwikkeld. Beiden bestaan uit het fietsknooppunten routesysteem, gecombineerd met afstapmomenten bij historische plaatsen en bij lokale ondernemers. Fietsers komen onder meer langs historische gebouwen, natuurgebieden en boerderijen. Het thema richt zich op de historie van de omgeving en de bijzonder plaatsen die elk hun eigen verhaal hebben.

Digitaal beschikbaar
De fietsroutes zijn toegevoegd aan de gebruiksvriendelijke Fietsnetwerk App. Tijdens het fietsen ontvangt de gebruiker extra informatie over hoogtepunten langs de route. Op deze wijze kan de beleving op een hoger niveau worden getild en kunnen overheden en routebureaus de fietsroutes monitoren op bijvoorbeeld het gebruik van de fietspaden en bezoeken aan lokale ondernemers. De fietsroutes zijn tevens in PDF en GPX formaat beschikbaar op de website van Fietsnetwerk.nl.

Meer informatie over de fietsroutes in Zederik is te vinden op:
Zouweboezem (38 km):www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/fietsroute-rond-de-zouweboezem-bij-ameide.
Historisch Zederik (23 km): www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/fietsroute-geschiedenis-in-de-gemeente-zederik.

Back To Top
Lid worden