Skip to content

Waterlinieprijs voor Vestingwerkgroep Gorinchem

De Werkgroep Vesting Gorinchem heeft de Oude Hollandse Waterlinie Prijs gewonnen. De prijs werd afgelopen vrijdag tijdens het Waterlinie-symposium in de Goudse Sint-Janskerk uitgereikt door Prins Willem III. Namens de werkgroep nam Ed Giskes de prijs in ontvangst. Deze bestaat uit een vaas waarin de symboliek van de Waterlinie wordt verbeeld; de vaas is gemaakt door glaskunstenares Petra Roffel.

De Oude Hollandse Waterlinieprijs is een initiatief van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Het betreft een jaarlijkse kunstprijs en eervolle vermelding voor een organisatie die zich bijzonder verdienstelijk maakt om de Oude Hollandse Waterlinie op een effectieve manier te promoten.

Werkgroep Vesting Gorinchem

De Werkgroep Vesting Gorinchem is een groep vrijwilligers van de Historische Vereniging OudGorcum, die zich tot doel hebben gesteld om de vestingwerken en het militaire verleden van vestingstad Gorinchem onder de aandacht te brengen. De werkgroep doet dit o.m. door het organiseren van exposities, vestingrondleidingen, wandelingen, fietstochten en cursussen. Verder begeleidt de werkgroep bij de gemeente Gorinchem projecten ter verbetering van de vestinguitstraling van Gorinchem en herkenbaarheid van de geschiedenis op de vestingwerken. Via de Vestingdriehoek is Gorinchem toeristisch op de kaart gezet.

Beeld: Sjaak Loef

Back To Top
Lid worden