Skip to content

Meer campings in protest tegen toeristenbelasting in Vijfheerenlanden

Niet alleen de Stichting Vrije Recreatie in Meerkerk heeft protest aangetekend tegen de invoering/verhoging van toeristenbelasting in Vijfheerenlanden. Ook andere campings in de gemeente maken bezwaar.

Stichting Vrije Recreatie in Meerkerk liet weten ‘verbijsterd’ te zijn over de invoering van toeristenbelasting van 1,75 euro per persoon, per nacht. ,,Dit is bijna een kwart van onze prijs.’’

Twaalf andere campings hebben ook een brief aan de gemeente opgesteld, waarin ze oproepen het tarief te wijzigen. ,,Dit tarief staat niet in verhouding met de prijzen van de campings in vergelijking met hotels’’, schrijven de campings aan de gemeente Vijfheerenlanden.

Oneerlijke concurrentie
Volgens de campingbazen staat de hoogte van het tarief ook niet in verhouding met de hoogte van toeristenbelasting in de omliggende gemeenten. ,,Dit is oneerlijke concurrentie.’’ Verder, schrijven de campings, komt de toeristenbelasting te laat. ,,Veel boekingen voor 2020 zijn nu al gemaakt.’’ De kampeerders verwachten dat het aantal overnachtingen in de gemeente zal dalen, als mensen hier extra voor moeten betalen.

Woordvoerder Attie Mager van de gemeente Vijfheerenlanden sprak eerder van een win-win situatie. De gemeente hoopt ongeveer twee ton op te halen met de belasting en dat bedrag moet dan ook weer in toerisme worden geïnvesteerd. Volgens Mager wordt met alle ondernemers in de branche gesproken om uitleg te geven over de belasting.

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden