Skip to content

Vijfheerenlanden wil 20 procent meer toeristen aantrekken

De gemeente Vijfheerenlanden wil komende jaren 20 procent meer toeristen naar het gebied trekken. Dat zegt wethouder Cees Taal.

Chantal Blommers 13-03-19, 16:29

Om de komst van meer recreanten naar bijvoorbeeld de Glasblazerij in Leerdam of het Stedelijk Museum van Vianen te promoten, heeft de gemeente zich aangesloten bij Utrecht Region, die toerisme in de grotere regio Utrecht promoot.

,,Zij staan onder meer op internationale beurzen om de regio te promoten’’, zegt wethouder Taal. Hij verwacht met name een toestroom van bezoekers uit België en Duitsland.

Werelderfgoed
Behalve Utrecht Region kijkt de gemeente ook reikhalzend uit naar de benoeming van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot UNESCO Werelderfgoed. Nederland heeft dat gebied voorgedragen en de VN-organisatie neemt waarschijnlijk in 2020 een besluit over die nominatie. ,,Dat geeft het toerisme ook een enorme stimulans’’, denkt Taal.

Daarnaast wil Vijfheerenlanden investeren in de eigen citymarketing. De bestaande initiatieven om Leerdam Glasstad en Vrijstad Viane onder de aandacht te brengen, zouden daarbij kunnen gaan samenwerken. ,,Zij kunnen elkaar versterken.’’

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Cor de Kock

Back To Top
Lid worden