Skip to content

Vijfheerenlanden richt pijlen op de fietstoerist: nieuwe route tussen Lek en Linge

Vijfheerenlanden richt haar pijlen op de fietstoerist. Leerdam Glasstad en Citymarketing Vianen hebben een fietsroute ontwikkeld, die de voormalige gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik met elkaar verbindt.

De nieuwe route verbindt het gebied tussen de rivieren de Lek en Linge met elkaar. ,,Het brengt je langs de mooiste plekken tussen de rivieren’’, zegt Martine van Amerongen van Citumarketing Vianen. ,,De historische steden Leerdam, Vianen en Ameide met elk hun eigen karakter en de rust van de natuur in natuurgebied de Zouweboezem.’’

Een speciaal ontwikkelde routefolder brengt de fietser langs oude boerderijen en ‘andere unieke locaties voor een tussenstop’. De route is in totaal 53 kilometer. Het is niet voor het eerst dat er een fietsroute wordt gepresenteerd die verschillende plekken in de nieuwe fusiegemeente met elkaar verbindt. Vorig jaar werd de Jan Blankenfietsroute feestelijk gepresenteerd. Die gaat van Vianen, via Leerdam, naar Gorinchem en weer terug via Meerkerk. Een tocht van 75 kilometer.

Het eerste exemplaar van de folder van de nieuwe fietsroute werd overhandigd aan toerismewethouder Cees Taal. De folder is op te halen bij het Toeristisch Informatie Punt van Leerdam Glasstad en de VVV in Vianen.

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Gemeente Vijfheerenlanden

Back To Top
Lid worden