Skip to content

Vierdaagse Alblasserwaard van 29 mei tot en met 1 juni

ALBLASSERWAARD • Na het succes van voorgaande jaren, organiseert Stap & Trap samen met Den Hâneker het vierdaags fiets- en wandelevenement in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden onder de naam Vierdaagse Alblasserwaard.

Al lopend en fietsend kan men van woensdag 29 mei tot en met zaterdag 1 juni niet alleen meer van de omgeving zien, maar vooral ook beleven. Men komt door de prachtige polder en pittoreske dorpen. Bij het wandelen kunnen deelnemers kiezen uit zes afstanden tussen de 5 en 40 kilometer. De fietsers kunnen variëren van 30 tot 80 kilometer per dag. Door de diverse thema’s, de rustpunten bij onder meer de Den Hâneker ondernemers, de mix van actief bewegen en nagenieten met een hapje en drankje bij de tent met livemuziek op de achtergrond maakt dat er voor jong en oud wat te beleven is.

Streekparade 2019
De start en finish zijn in de grote tent die midden in Hoornaar staat. Elke dag is er na de fiets- of wandeltocht gezellig entertainment en tijd voor het uitwisselen van ervaringen. Op vrijdagavond wordt traditiegetrouw een feestavond gehouden met Nederlandstalige muziek en liveoptredens, aangeboden door Stichting Vrije Recreatie. Op zaterdag zal de Streekparade georganiseerd gaan worden, waar diverse streekproducten geproefd kunnen worden. Er zijn nog een aantal kramen te huur (meer info via Desiree Aantjes; desiree@denhaneker.nl).

Noviteiten
Nieuw in 2019 is dat men nu vier dagen kan wandelen in plaats van drie. Ook is er een Family Proof route op donderdag voor de 30km fietsroute en 10km wandelroute (incl. puzzeltocht). De fietsroute is voorzien van extra rustpunten – zoals Avonturenboerderij Molenwaard. Na het oplossen van diverse vragen onderweg krijgen deelnemers na afloop allemaal een ‘versnapering’ bij de finish. Ook is er een Sport Edition: dagelijks 80km fietstocht voor wielrenners (woensdag en vrijdag starten vanaf 17.00 – donderdag en zaterdag vanaf 13.00 uur. Verder komt men in actie voor de Hartstichting: een deel van het inschrijfgeld komt ten goede aan dit goede doel.

De vierdaagse wordt afgesloten met de Streekparade op zaterdag 1 juni in Hoornaar bij de tent. Ook is er een fotowedstrijd: dagelijks maken we 3 mensen blij met een pakket met streekproducten. Dagelijks kunnen deelnemers stemmen op ‘het rustpunt van de dag’. Welke (Den Hâneker) ondernemer springt eruit qua gastvrijheid? Waar heeft men de streek het beste kunnen ‘beleven – proeven en ontdekken’? Uiteraard is voor deze ondernemers ook een mooie prijs geregeld.

Meer informatie en/ of voorinschrijven met korting kan via www.vierdaagsealblasserwaard.nl.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden