Skip to content

Veiligheidsregio ZHZ – Het laatste nieuws over het coronavirus – Maatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn er sinds 15 maart maatregelen genomen. De maatregelen die tot 6 april golden, zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. Premier Rutte maakte dit dinsdagavond 31 maart bekend. ‘We realiseren ons dat we veel van mensen vragen. Maar het is echt nodig’, aldus Rutte.

Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen met een vergunnings- en meldplicht blijft tot 1 juni van kracht.

De verlenging is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aan kunnen. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal ziekenhuisopnames en de capaciteit op de intensive care afdelingen alvorens met zekerheid te kunnen zeggen dat de epidemie onder controle is en dus de maatregelen heroverwogen kunnen worden. Het komt er dus op aan dat alle Nederlanders samen de maatregelen volhouden, want het risico op besmetting is nog groot. Het blijven naleven van de maatregelen is daarom cruciaal. ‘Blijf thuis, ga niet reizen door het land’.

Een week voor 28 april wordt een besluit genomen voor de periode tot na 28 april. De premier waarschuwde wel dat de maatregelen niet meteen na die datum opgeheven worden: ‘Ga geen plannen maken voor de meivakantie’.

Premier Rutte roept iedereen om samen de coronacrisis te bestrijden, en elkaar te helpen. ‘Wees aardig en begripvol voor elkaar. Klop een keer op het raam bij de buren’.

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

Back To Top
Lid worden