Skip to content

Vakantie-activiteiten Baggermuseum

SLIEDRECHT – Tijdens de herfstvakantie (20 t/m 27 oktober) is er van alles te beleven in het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht.

In het kader van de Week van Ons Water is de BaggerPraktijkTuin op dinsdag 23 en woensdag 24 oktober open voor kinderen van 8 jaar en ouder. Ook doet het museum mee aan de Museumkidsweek: kinderen tot en met 12 jaar kunnen in het museum komen speuren naar Tikkit, de mascotte van Museumkids. Op zaterdag 20 oktober en dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 oktober zijn kinderen van 8 jaar en ouder welkom om hun eigen ‘baggermolen-in-fles’ te komen knutselen. Ze zetten hun eigen houten baggermolentje in elkaar, verven deze en zetten ze in een glazen pot. Op dinsdag 23 en woensdag 24 oktober is de BaggerPraktijkTuin geopend tussen 14:00 en 17:00. Kinderen van 8 jaar en ouder kunnen hun eigen dijk bouwen of leren baggeren met een baggerbeugel. Tot en met 27 oktober is er een kleine expositie van flessenscheepjes te zien in het museum, samengesteld door flessenscheepjesvereniging ‘Welkom aan Boord’.

Tikkit is de mascotte van Museumkids. Op zaterdag 20 oktober en dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 oktober kunnen kinderen tot en met 12 jaar in het museum op zoek naar Tikkit. Ze maken daarbij kans op een prijs. Het Nationaal Baggermuseum is open van dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 en op zaterdag van 11:00 tot 17:00. Meer informatie: www.bagger-museum.nl.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden