Skip to content

Uniek wandelroutenetwerk geopend

Op 31 maart heeft Gedeputeerde Han Weber, burgemeester Werner ten Kate van Giessenlanden en heemraad Arie Bassa het wandelroutenetwerk geopend van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Dit gebeurde bij de Schaapskooi in Ottoland, aan de A89.
 Het netwerk bestaat uit ruim 570 kilometer wandelroutes, 400 routepalen en ruim 60 informatiepanelen. Door bestaande wandelroutes met elkaar te verbinden, vergeten paden in ere te herstellen, loopbruggetjes te plaatsen en overstapjes te herstellen is de kwaliteit van het wandelnetwerk in de regio vergroot.

Het wandelroutenetwerk werkt, net als het fietsknooppuntennetwerk, volgens het ‘knooppuntensysteem’. Al lopend, via een digitale routeplanner of een app kunnen inwoners en wandelaars van buitenaf hun eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen. Routepalen en informatiepanelen wijzen de wandelaar de weg langs de mooiste plekjes in de regio.

Het onderwerp recreatie is met de realisatie van het netwerk weer wat steviger op de kaart van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden komen te staan. Meer informatie over het wandelroutewerk is te vinden op www.wandelenindepolder.nl.

Samenwerking
Het wandelroutenetwerk is mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Zuid-Holland. Het is aangelegd door de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden in samenwerking met de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Molenwaard en Zederik, het Waterschap Rivierenland, de wandelorganisaties Stichting TeVoet en WandelNet, Natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker en circa 30 enthousiaste vrijwilligers.

Back To Top
Lid worden