Skip to content

Expositie steekspel- over innovatief borduren

Vanaf zaterdag 1 april 2017 is er in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam een nieuwe expositie te zien. Zoals de titel Steekspel al aangeeft staat borduren hierin centraal en uit de ondertitel blijkt dat dit heel bijzondere borduurwerken zijn. Laat u verrassen en kom tot de ontdekking dat borduren een buitengewoon moderne bezigheid is, die niet alleen door vrouwen wordt beoefend.

Borduren wordt beoefend zolang de mens kleding en stoffen maakt. Die worden geborduurd om ze te versieren. Om ze een meerwaarde te geven. En dat is heel goed te zien in Museum De Koperen Knop, waar een groot aantal heel uiteenlopende borduurwerken te zien zijn. De een nog mooier en meer bijzonder dan de ander. Het gaat hierbij om de borduurkunst van de laatste 200 jaar.
Het spel van de steken wordt getoond door oud en nieuw met elkaar te confronteren. Het oude steekspel komt voornamelijk uit de eigen museale collectie. Het nieuwe is samengesteld uit inzendingen van deelnemers aan de expositie, die hebben gereageerd op de hiervoor gedane oproepen. En daarmee automatisch meedoen aan de wedstrijd.

De expositie heeft een wedstrijdkarakter, waaraan twee prijzen zijn gekoppeld, een juryprijs en een publieksprijs. Alle inzendingen worden gejureerd door Cherilyn Martin, Carola Mokveld en Karin van Paassen. Daarnaast kan elke bezoeker een kaartje invullen en zo invloed uitoefenen op de publieks-prijs. De uitslag wordt bekend gemaakt op de laatste expositiedag, zaterdag 10 juni 2017 om 16.00 uur.
In de loop van de expositie vindt er een uitbreiding van de werken plaats en komen er ook kinderbor-duurwerken. Deze zijn van 30 mei tot en met 10 juni 2017 te zien op De Etage.
Op zaterdag 6 mei 2017 is er een borduurworkshop van 10.00 tot 16.00 uur, die wordt verzorgd door Cherilyn Martin. Meer hierover verschijnt binnenkort op de website van het museum.

De expositie kan worden bezocht tot en met 10 juni 2017. Museum De Koperen Knop is gevestigd op het adres Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam en is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur. Voor inlichtingen: www.koperenknop.nl, kope-renknop@planet.nl of 0184-611366.

Back To Top
Lid worden