Skip to content

Tijd om inheemse bomen en planten te bestellen

Het wordt weer tijd om plannen te maken om het groen in de tuin en op het erf aan te pakken. U kunt weer Inheemse bomen en struiken of een bloemmengsel met streekeigen zaden bestellen. Den Hâneker heeft met kwekerij De Batterijen en met Biodivers afspraken kunnen maken. Op www.denhaneker.nl staan veel tips over streekeigen groene landschapselementen, waarmee u zelf aan de slag kunt om uw erf groener te maken. Zo kunt u op uw eigen erf meewerken aan het verfraaien van de streek. Denk aan een boomgaard, een vogelbosje, een natuurvriendelijke oever langs de sloot of een kikkerpoel. Het verhoogt uw woongenot. En veel dieren zullen u dankbaar zijn, zoals vogels, vlinders en kikkers. Komt u er niet uit dan kunt u ook advies vragen aan een medewerker van Den Hâneker tegen een kleine vergoeding.

Op de site vindt u ook het bestelformulier, met de lijst van bomen en struiken of inhemse zaadmengsel. Die kunt u downloaden, invullen en opsturen. Er staan ook veel oude hoogstamfruitrassen bij zoals de Zwijndrechtse wijnpeer, de Bellefleur of de Reine Victoria. Zo kunt u uw eigen fruit kweken met uw favorieten. Voor de prijs in de lijst wordt uw bestelling bij u thuis afgeleverd in november. Aanplant kunt u het beste doen vanaf half november. Inzaaien van een bloemmengsel kunt u nu doen tot half oktober.

Wilt u advies aan huis, dan kunt u een afspraak maken met Gijsbert Pellikaan, ecoloog en landschapsdeskundige, werkzaam voor Den Hâneker. Stuur dan een mail naar gcpellikaan@gmail.com

Back To Top
Lid worden