Skip to content

Theater Peeriscoop | Voorstelling Mylou Frencken – Minnares (2/4)

Op dinsdagavond 2 april komt zangeres en cabaretière Mylou Frencken met haar voorstelling Minnares naar Theater Peeriscoop. Zij wil graag een minnares zijn, maar dan wel op háár manier.

Vroeger was een minnares een vrouw met macht, aanzien, glamour (en een paleisje). Maar waar was de liefde? Minnaressen van nu worden gezien als vrouwen voor wie de liefde vaak bestaat uit lust en lijden. Ze smachten en wachten op hun moment, dat nooit komt. Maar een minnares, vindt Mylou Frencken, is zoveel méér.

In haar nieuwe voorstelling geeft zij het woord haar ware betekenis terug. “Vrouwen emanciperen en feminiseren zich een slag in de rondte, terwijl ze ondertussen tegemoet blijven komen aan mannelijke fantasieën over verleidsters en femmes fatales. Voor mij is een minnares iemand die liefheeft vanuit een eigen behoefte, met vrouwelijke kracht, finesse en speelsheid. Wie wil nou géén goede minnares zijn?”

Van haar valkuilen en struikelingen in de liefde maakt Mylou geen geheim. Openhartig onderzoekt ze de kunst van het beminnen – inspiratie, lering en vermaak puttend uit grote en tragische minnaressen als Madame de Pompadour, Marilyn Monroe, Mata Hari en Monica Lewinsky. Minnares: Mylou Frencken wil het graag zijn. Op háár voorwaarden. Op háár manier.
Liedjes van Mylou Frencken (ook bekend als zingende barvrouw in de tv-quiz Met het Mes op Tafel en initiator van het Haarlemse Theater de Liefde) werden verschillende keren genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs.

De voorstelling begint om 20.30 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Entree bedraagt € 19,50 inclusief een consumptie.

Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl.

Bron: Theater Peeriscoop/ Beeld: Anne van Zantwijk

Back To Top
Lid worden