Skip to content

Theater Peeriscoop | Voorstelling: Karina Holla – De Dresser (9/4)

Dinsdagavond 9 april 2024 staat Karina Holla met haar tragikomische voorstelling De Dresser op het toneel van Theater Peeriscoop. De Dresser toont een acteur in crisis, die er alles aan doet zijn grandeur en roem te behouden. Karin Holla toont de schaduwzijde én magie van de theaterwereld.

Karina Holla kruipt in de huid van een acteur die op het punt staat zijn verstand te verliezen; hij vecht voor zijn leven en voor zijn passie voor theater. Hij heeft een zenuwinzinking, hij is verscheurd, hij is verdwaald in zijn eigen geheugenlabyrint. Aan de ene kant wil hij ophouden met spelen, aan de andere kant is hij verslaafd aan de magie van het theater. Grandeur en verval, roem en eenzaamheid, moed en vertwijfeling. Het tragikomische van de aftakeling van iemand die op zoek is naar het volmaakte.

“Meer, meer, ik kan niet meer, ik heb niets meer om te geven. Ik wil niet avond aan avond verf op mijn gezicht smeren, kleren dragen die niet van mij zijn. Ik ben geen kind dat zich verkleedt voor een spel, dit is mijn werk, mijn levenswerk.”

In deze voorstelling verweeft Karina Holla teksten en fragmenten uit de toneelliteratuur met eigen ervaringen uit haar omvangrijke theatercarrière. Haar laatste twee voorstellingen Oorlogsvrouwen en DARGER speelde de met de Theo d’Or bekroonde actrice voor uitverkochte zalen in Nederland en in Zweden.

Over De Dresser zegt Holla: “Het gaat over het belang van het theater, het streven naar het verwezenlijken van dat ene belangrijke moment, door in volledige fysieke overgave het personage binnen te dringen en een wisselwerking met het publiek te laten ontstaan.”

De voorstelling begint om 20.30 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Entree bedraagt €19,50 inclusief een consumptie.

Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl.

Beeld: Paulina Matusiak & Eddy Wenting

Back To Top
Lid worden