Skip to content

Theater Peeriscoop | Rik Hoogendoorn – Zwarte Miep (7/3)

Dinsdagavond 7 maart komt acteur Rik Hoogendoorn naar Theater Peeriscoop. We kennen Rik natuurlijk van televisie waar hij onder andere in Sesamstraat en Kees & Co te zien was. Nu brengt hij met veel humor een ontroerende theatermonoloog; “Zwarte Miep”.

“Na het overlijden van mijn moeder, zes jaar na het overlijden van mijn vader, vond ik bij het uitruimen van mijn ouderlijk huis op zolder een doos waarin zich de complete briefwisseling bevond tussen mijn vader die op dat moment vanwege de Politionele Acties in Indonesië zat en mijn moeder die thuis in Vlaardingen op hem wachtte. Deze vondst was de directe aanleiding tot het schrijven van Zwarte Miep.”

Zwarte Miep is een theatermonoloog en vertelt het opmerkelijke verhaal hoe het leven van een vrouw uit Vlaardingen – die vanwege haar donkere weelderige haardos altijd Zwarte Miep werd genoemd – raakt aan gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis, van de Beurskrach in 1929, via de Crisisjaren, de Tweede Wereldoorlog, de Politionele Acties en de Watersnoodramp tot en met die ene belangrijke gebeurtenis in 1958.

Rik Hoogendoorn ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Akademie te Amsterdam en was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen ‘Het Rookkwartier’ en ‘De Twintigste Eeuw in Duo’s’. Daarnaast schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit.

“Zwarte Miep is een ode aan mijn moeder en daarmee aan alle moeders van mensen die nu zelf in de zestig zijn”. Voor iedereen die van mooie verhalen, geschiedenis, toneel en van zijn moeder houdt.

De voorstelling begint om 20.30 uur en onze gezellige foyer is geopend vanaf 19.30 uur. Entree bedraagt € 19,50 inclusief 2 consumpties.

Bestel snel uw kaartjes op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022.

Voorstelling:              Rik Hoogendoorn – Zwarte Miep
Datum:                       Dinsdag 7 maart 20:30 uur
Tickets:                       € 19,50 incl. 2 consumpties

Back To Top
Lid worden