Skip to content

Theater Peeriscoop | Marije Nie – Poetry of Steps (18/2)

Op zondagmiddag 18 februari staat Marije Nie met haar dansvoorstelling Poetry of Steps op het podium van Theater Peeriscoop.

Een dansconcert van de Nederlandse tapdanseres Marije Nie nodigt toeschouwers uit voor een muzikale wandeling. Onderweg ontmoeten ze de vele gezichten van tapdans en zijn geschiedenis, samen met het eigen kleurrijke verhaal van de kunstenaar.

Poetry of Steps is een metafoor voor de duizenden stappen die we elke dag zetten. Ze zijn de soundtrack, of muziek, van ons leven, die stap voor stap door onze reizen weerklinkt. Tegelijkertijd vertelt het concert het verhaal van het turbulente begin van tapdans, inclusief de gedeelde wortels met jazz. Door een unieke mix van rauwheid en technische verfijning stond tapdans bekend als ‘de koning der dansen’. Marijes voeten worden percussie-instrumenten die zorgen voor stoppende grooves en gefluisterde ritmes.

Marije Nie is professioneel tapdanseres, muzikant, performer, docent en producer. Ze werkt al meer dan 25 jaar internationaal en brengt hedendaagse tapdans naar muziek-, film- en theatercontexten en is net zo thuis als danser op concertpodia en conferentielocaties over de hele wereld.

De entree bedraagt € 15,00 inclusief een kop koffie of thee en na afloop gebruik van een hapjestafel. De voorstelling begint om 16.00 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.

Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl.

Bron: Theater Peeriscoop

Back To Top
Lid worden