Skip to content

Theater Peeriscoop | Dood Paard – Op Hoop van Zegen (17/2)

Op zaterdagavond 17 februari speelt theatergezelschap Dood Paard een moderne versie van het toneelstuk “Op Hoop van Zegen” op het podium van Theater Peeriscoop.

Nadat Herman Heijermans zich had verdiept in de misstanden in de zeevisserij, schreef hij in 1900 een aanklacht tegen reders die vissersschepen als ‘drijvende doodskisten’ het water opstuurden om het verzekeringsgeld op te strijken. Het glorieuze ondernemerschap op zee, waar Nederland vaak trots op is, verliest hier al haar glans. Het verhaal van de roekeloze ondernemer die meent dat hij geen andere keuze heeft en het armzalige vissersgezin dat wordt uitgebuit grijpt nog steeds aan. Maar niet alleen een hedendaagse visser, ook pakketbezorgers of het bagagepersoneel van Schiphol zullen zich hierin herkennen.

Theatergezelschap Dood Paard speelt een eigentijdse en uitgebeende versie van dit toneelstuk als een hevige storm waarin de scherpste kanten van dit meesterwerk naar boven komen. Een voorstelling met de impact van een mokerslag voor ons geweten. Want de vis wordt inderdaad duur betaald.

De entrée bedraagt € 19,50 inclusief een consumptie. De voorstelling begint om 20.30 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend,

Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl.

Bron: Theater Peeriscoop/ Beeld: Sanne Peper

Back To Top
Lid worden