Skip to content

Theater Peeriscoop: Mannen in witte pakken en ‘La Grande Dame’ Lenny Kuhr veroveren Theater Peeriscoop

Mannen in witte pakken: wat u niet bij CSI op de televisie ziet of in kranten leest… ziet u wel bij Theater Peeriscoop op zondagmiddag 27 maart. Dr Dico Strop neemt u mee naar het ‘plaats delict’ en laat u zien wat die mannen en vrouwen in die witte pakken zoal achter die schermen tegen komen.

Minder geschikt voor kinderen (18+)
Dr Strop was gedurende zijn werkzame periode als huisarts in Hardinxveld-Giessendam ook gemeentelijk lijkschouwer. Na het stoppen van de huisartsenpraktijk is hij betrokken geraakt bij de FARR: Forensisch Artsen Rotterdam Rijnmond. Hij werkt daar als forensisch arts en is actief op het grensgebied tussen het medische en justitiële domein. Daaronder valt bijvoorbeeld arrestantenzorg, lijkschouw en zedenzaken. Tijdens deze theaterlezing komt u van alles te weten over het werk van een forensisch arts. Dico Strop biedt u een kijkje achter de schermen. Deze spannende theaterlezing is minder geschikt voor kinderen en bevat beelden die ook door volwassenen als schokkend kunnen worden ervaren. De lezing is wel heel leerzaam en interessant en Dr Strop kan heel boeiend vertellen over zijn bijzondere werk. Bespreek uw bevindingen en ervaringen met andere toeschouwers in de gezellige foyer na afloop. Er staat zoals gewoonlijk op de zondagmiddag een heerlijke hapjestafel voor u klaar.

‘La Grande Dame’ en haar levendige oeuvre
Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre op dinsdagavond 29 maart. “Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockowns en steeds veranderende maatregelen. Mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar en ik hebben jullie gemist.’’

De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 wordt uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr. Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna.

Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma, dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd: “Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt.’’

Lenny Kuhr bestiert het podium van Peeriscoop op dinsdagavond 29 maart. Geniet van een leven aan liedjes. Na afloop van de voorstelling is haar nieuwe CD gesigneerd en al aan te schaffen tijdens de naborrel in de foyer.

U wilt dit inspirerende theaterconcert van Lenny Kuhr in Theater Peeriscoop op 29 maart dus niet missen! En op zondag 27 maart staat de borreltafel klaar, een heerlijk moment om samen na te praten over de indrukwekkende vertelling van een forensisch arts. Bestel snel uw kaartjes op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022. Fijne voorstelling!

Voorstelling:                 Dr. Dico Strop – Mannen in witte pakken (18+)
Datum:                           Zondag 27 maart
Aanvang:                        16:00 uur
Tickets:                           €12,50 incl. 1 consumptie en hapjestafel na afloop

Voorstelling:                 Lenny Kuhr – Theaterconcert
Datum:                           Dinsdag 29 maart
Aanvang:                        20:30 uur
Tickets:                           €19,50 incl. 2 consumpties

Beeld: R. Decker

Back To Top
Lid worden