Skip to content

Theater Peeriscoop | In de schaduw van Rembrandt van Julika Marijn (24/10)

Op dinsdag 24 oktober om 20.30 uur betreedt een favoriete actrice van Theater Peeriscoop weer het toneel. Deze prachtige voorstelling van Julika Marijn neemt u terug in de tijd op een meeslepende en indringende manier.

Krachtige vrouwen die hun eigen weg en stem zoeken, is een terugkerend thema in het theaterwerk van Julika Marijn. Eerder speelde ze in Peeriscoop haar succesvolle solovoorstellingen over Etty Hillesum en over Helene Kröller-Müller.

Deze voorstelling gaat over Geertje Dircx, Rembrandts tweede vrouw. Ze was jarenlang zijn minnares en voedde zijn zoon Titus op. Ze zag zijn meesterwerken, waaronder De Nachtwacht, ontstaan en stond zelf ook model voor de grote schilder. Totdat Hendrickje Stoffels ten tonele verscheen. Geertje werd bruut opzijgeschoven en uiteindelijk door Rembrandt opgesloten in een tuchthuis.

Dit verhaal wordt dynamisch verteld in een prachtig decor van 17e-eeuwse kunstwerken en achtergrondgeluiden, waarmee ze de sfeer weet op te roepen van Amsterdam ten tijde van de Gouden Eeuw.

De entree bedraagt € 19,50 inclusief een consumptie. De voorstelling begint om 20.30 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.

Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl of via de handige Peeriscoop app.

Back To Top
Lid worden