Skip to content

Slow Food markt Vianen past goed in de ambities van Vijfheerenlanden en provincie Utrecht

Wethouder Cees Taal was aanwezig op de goed bezochte Slow Food Markt Vianen. In zijn toespraak concludeerde hij dat lokaal geproduceerde ‘good, clean & fair’ producten bijdragen aan de lokale economie en promotie van Vijfheerenlanden. Ook provincie Utrecht heeft de ambitie uitgesproken om streek producten te stimuleren. Op bijgevoegde foto reikt de heer Taal een lokaal geproduceerde shopper tas uit, gevuld met producten van de markt, aan de gelukkige prijswinnares van een deel en win Facebook-actie.

Mede-organisator namens CittaSlow Vianen, Wim Hermans: “Op de markt was een compleet pakket van duurzaam, veelal biologische streekproducten te vinden. Van diverse soorten kaas, eieren, brood, groenten, vlees, olie, sappen, honing, wijn, bier. Mensen staan versteld dat dit allemaal lokaal, duurzaam en van hoge kwaliteit te verkrijgen is.”

De markt (georganiseerd door Slow Food Utrecht, Cittaslow Vianen en Fortbrouwerij Duits & Lauret) was weer een groot succes en verdient absoluut in de toekomst een vervolg. Vanuit Leerdam is contact gelegd om samen te werken om een soort gelijke markt in Leerdam te organiseren. En wie weet misschien later dan ook nog in voormalig Zederik.

Op https://www.facebook.com/slowfoodmarktVianen/ is nog meer informatie over de markt te vinden.

Slow food Utrecht Slow Food Utrecht is een lokale community van de (inter)nationale Slow Food beweging die zich inzet voor “good, clean and fair food for everyone”. Slow Food Utrecht zet zich in voor het behoud van voedselbiodiversiteit en eetcultuur in Nederland. Slow Food Utrecht organiseert workshops, excursies en proeverijen om kleinschalige producenten, koks en consumenten uit bij elkaar te brengen.

CittaSlow Gemeente Vianen is een van de tien CittaSlow gemeenten in Nederland en maakt haar inwoners en bezoekers graag bewust van de kwaliteiten die er zijn in onze eigen leefomgeving. De kern waarden ‘sociale cohesie, lokale economie en duurzaamheid’ passen goed bij de identiteit van Gemeente Vijfheerenlanden. Hier vallen streekproducten ook onder.

Fortbrouwerij Duits & Lauret Fortbrouwerij Duits & Lauret maakt genietbieren die bedoeld zijn om eens goed voor te gaan zitten en de bijzondere smaaksensatie te ervaren. Zij zijn gevestigd in Fort Everdingen en gastheer van de Slow Food markt Vianen.

Back To Top
Lid worden