Skip to content

SIMAV vindt bestemming voor eeuwenoude Streefkerkse molen

Vanaf 6 juli 2018 zal de Hoge Tiendwegmolen aan de Beneden Tiendweg weer een functie gaan vervullen. De molenstomp, in 2014 na grondig herstel opgeleverd, opent zijn deur voor liefhebbers van koffie en thee.

De Streefkerker Adri Schot is de uitbater van de Koffie Molen, zoals de horecagelegenheid gaat heten. “Voorlopig zal de Koffie Molen op vrijdag en zaterdag geopend zijn. Tijdens de zomermaanden wellicht ook op donderdag.” vertelt Adri. “Er zal Illy koffie geschonken worden en er wordt een kruidentuin gerealiseerd waar gasten hun eigen kruiden kunnen plukken voor een kop kruidenthee”. Naast rustpunt voor passerende fietsers en wandelaars biedt de Koffie Molen ook high tea’s en is de ruimte te reserveren voor een feestje.

Van de Hoge Tiendwegmolen is het bouwjaar onbekend. Wel staat vast dat de poldermolen vanaf 1706 al op die plek staat. De molen, een zogenaamde wipmolen, was vanaf 1952 buiten bedrijf. In 1962 brandde hij onder verdachte omstandigheden af. De huidige ondertoren was onderdeel van een molen uit polder Quakernaak in Meerkerk en is, na herstel, overgebracht naar Streefkerk en op een nieuwe veldmuur geplaatst.

De officiële opening van de Koffie Molen zal halverwege de zomermaanden plaatsvinden.

Back To Top
Lid worden