Skip to content

Schouten niet, supermarkt wél bang voor leeg schap

Een karig kerstdiner dreigt nu de boeren overwegen om de voedselvoorziening binnen Nederland plat te leggen. Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) is vooralsnog niet bezorgd, de supermarkten daarentegen wel.

Schouten laat weten met het Landbouw Collectief in gesprek te zijn over de stikstofaanpak. Farmers Defence Force (FDF) voelt zich echter door de minister genegeerd en dreigt met het blokkeren van distributiecentra in aanloop naar Kerst. Tegen het ANP zegt Schouten zich geen zorgen te maken.
Het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten, neemt deze dreiging wel serieus. Blokkeeracties in de drukste tijd van het jaar komen volgens de organisatie zeer ongelegen uit, waarbij de consument uiteindelijk de dupe is. Daarom roept het CBL het kabinet op om met de boeren in gesprek te blijven en op zoek te gaan naar oplossingen.

Maandagavond uitsluitsel
Overigens is het verstoren van de voedselvoorziening van Nederland niet het enige wapen waar FDF momenteel mee dreigt. Ook het platleggen van de brandstofvoorziening en het blokkeren van grensovergangen worden genoemd. Een combinatie van beiden is tevens mogelijk. Maandagavond wordt de knoop doorgehakt. Ook andere actiegroepen, waaronder Grond in Verzet, haken mogelijk aan.

Overigens willen boeren voorkomen dat de kalkoen gevlogen is met Kerst. Daarom is FDF bezig om per provincie een lijst op stellen van boerderijwinkels waar consumenten hun boodschappen dan kunnen inslaan.

Bron: BoerenBusiness

Back To Top
Lid worden