Skip to content

Meer dan 18.000 bezoekers voor RMV Gorinchem

De veertiende editie van de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Gorinchem (ZH) trok dit jaar meer dan 18.000 bezoekers. De beurs werd op 26, 27 en 28 november gehouden.

Beursorganisatie Easyfairs kijkt tevreden terug op de beurs. „Zowel de exposanten als de bezoekers waren positief. ‘Goed verzorgd’, ‘innovatief’, ‘saamhorigheid’, ‘netwerken’ en ‘technologie’ zijn veel gehoorde reacties”, zegt Lucas van’t Hof namens Easyfairs.

Kuip Kennistheater
Op de beurs in Gorinchem was onder andere het Kuip Kennistheater te bezoeken. Kuip staat voor Koe, UIer en Pens. „In dit kennistheater lag de focus op de gezondheid van de koe”, zegt Van’t Hof. Er was onder andere aandacht voor de nieuwe generatie van koemonitoringsystemen en de toegevoegde waarde van genetica. „In de komende editie van de beurs willen we uitbreiden naar de gezondheid van het bedrijf, zowel op bedrijfseconomisch als bedrijfsorganisatorisch niveau”, aldus Van’t Hof.

Sensortechniek
Op de tweede beursdag vond de eerste editie van de Dag van de Geitenhouder plaats. De dag ging van start met een geitensymposium en er werden andere kennissessies voor geitenhouders georganiseerd. De dag was volgens Van’t Hof geslaagd en gaat een vast onderdeel worden van RMV Gorinchem.

Naast Dag van de Geitenhouder introduceerde RMV Gorinchem nog een nieuw onderdeel: de Internet of Things Experience. Veehouders konden in deze speciaal ingerichte beursruimte een kijkje nemen in de toekomst maar ook bekijken wat er allemaal al mogelijk is, bijvoorbeeld op het gebied van sensortechniek. „We richten ons op de ondernemende veehouder. In de komende edities willen we ingaan op hoe je als veehouder data kunt verzamelen en hoe je hieruit de juiste data kunt selecteren voor je bedrijf.”

RMV Gorinchem wordt volgend jaar opnieuw gehouden, ditmaal op 24, 25 en 26 november. Het betreft een jubileumeditie. Zie voor meer informatie www.rmv-gorinchem.nl.

Bron: Agraaf

Back To Top
Lid worden