Skip to content

Restaurant Buena Vista

Restaurant Buena Vista is één van de internationaalste horecagelegenheden in de regio. Het ligt naast het Werelderfgoed Kinderdijk en trekt bezoekers van over de hele wereld. Ook mensen uit de regio komen er terug voor bijvoorbeeld de heerlijke tapas, Hollandse pannenkoeken of het viergangenverrassingsmenu.

Eigenares Margaret Poldervaart geniet van het contact met mensen uit allerlei landen. “Ik vind het interessant, verhalen uit andere culturen. Mensen uit het buitenland zijn vaak ook dankbaar, ze waarderen wat er is en genieten daar nog echt van. En Fransen zijn Bourgondiërs, die nemen ruim de tijd om te eten.”

Andere talen
Niet alle bezoekers komen voor de molens naar Kinderdijk. “We krijgen ook regelmatig gasten uit bijvoorbeeld Dordrecht en Papendrecht die eens een restaurant buiten hun woonplaats willen bezoeken. Vooral tijdens de lunch ontvangen we veel toeristen, dan hoor je hier onder andere Spaans, Duits, Frans, Engels en Aziatische talen. Wat leuk is bij Aziaten: zij willen alles wat ze bestellen in het midden van de tafel hebben, daar proeven ze met elkaar van.” Specialiteit van Buena Vista zijn de tapas. “Die zijn heel populair. We serveren die op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond. Mensen komen ervoor terug en brengen anderen mee. Iedere keer een ander gerechtje, dat is voor onze gasten een beleving. We maken de meeste tapas zelf, van de ossenhaaspuntjes en het soepje van de chef tot de saté en de pittig gebakken scampi. Overigens hebben we ook diverse vegetarische gerechten.”

Buena Vista is wegens vakantie gesloten van maandag 28 oktober tot en met dinsdag 12 november. Op woensdag 13 november staan Margaret en haar team weer klaar voor de gasten.

Chef-koks: Björn Grootegoed en Ermano Zeltenrijch
Keuken: Nederlands-Frans
Menuprijs: vanaf 15,50 euro
Couverts: 30 euro (viergangen verrassingsenu)
Sfeer: huiselijk
Parkeren: gratis op eigen parkeerplaats

Openingstijden:
Woensdag en donderdag van 12:00 tot 17:00 uur,
van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 21:00 uur.

Back To Top
Lid worden