Skip to content

Regiomascotte Gerrit krijgt een ‘make-over’ én een gezin

Gerrit, de getekende mascotte die de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden toeristisch op de kaart moet zetten, heeft een ware ‘make-over’ gekregen. Ook heeft hij plots een gezin. ,,Als hij je meeneemt naar een bijzondere plek in de regio doet hij dat niet alleen. Daarom hebben we het gezin erbij bedacht.”

Zijn vrouw heet Anja, hun kinderen Amber en Niels en de hond heet Jack. Gerrit werd vorig jaar al geïntroduceerd door natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker.  Al zag de mascotte er toen nog anders uit. En was hij alleen. ,,We vonden de uitgewerkte versie toch nog niet helemaal passen en zijn weer om de tekentafel gaan zitten”, zegt Desiree Aantjes van Den Hâneker. ,,Als Gerrit je zogenaamd meeneemt naar een bijzondere plek in de polder of gaat overnachten in een bed & breakfast, doet hij dat natuurlijk niet alleen. Daarom hebben we het gezin erbij bedacht.”

Virtuele familie

Gerrit en familie zijn straks het uithangbord van de site bezoekgerrit.nl. Die pagina moet een platform worden waar alle regionale ondernemers in de toerisme- en recreatiesector zich kunnen profileren. ,,En waar het mogelijk wordt om in één keer een meerdaags verblijf met uitjes te boeken in deze regio”,  aldus Aantjes. ,,Er is zoveel te zien en te beleven. Veel meer dan alleen de molens bij Kinderdijk of de Avonturenboerderij.”

Over andere uitingen met de virtuele familie wordt nog nagedacht, stelt ze. ,,Willen we poppen, a la Fien en Teun van de Avonturenboerderij? Is er nog meer mogelijk? Dat wordt nog uitgewerkt. De folderkasten van Den Hâneker in de regio krijgen waarschijnlijk al wel een ‘Gerrit-tintje’.”

Gerrit zag er eerder nog zó uit.

Gerrit zag er eerder nog zó uit. © Den Hâneker

Aanvankelijk was het plan om de campagne rond Gerrit dit jaar te lanceren. Vanwege de coronacrisis loopt dat echter wat vertraging op. Aantjes: ,,We mikken nu op een moment voor het toeristenseizoen van volgend jaar.”

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden