Skip to content

Plan voor groot recreatiegebied ten noorden van A15

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht gaat serieus werk maken van een groot recreatiegebied ten noorden van de A15. Tussen Alblasserdam en Sliedrecht en op delen van de gemeente Molenwaard en Papendrecht moet ruimte komen voor recreatie en natuur. De nu nog losse delen van het Alblasserbos moeten hierbij aan elkaar verbonden worden.

Dat plan donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering in Papendrecht unanieme bijval. Maar om een dergelijk groot landschappelijk plan te kunnen realiseren, is medewerking nodig van de omliggende gemeenten. De raad gaf donderdag aan het gemeentebestuur de opdracht om te gaan onderzoeken of die bereidheid er is.

Als Sliedrecht, Molenwaard en Alblasserdam mee willen denken, moet er een gezamenlijk plan komen, waarbij elke gemeenteraad uiteraard beslist over de invulling van het eigen grondgebied. Het doel is om te komen tot een totaalgebied dat goed is voor flora en fauna en recreatie en toerisme.

Het gemeentebestuur van Papendrecht gaat de komende maanden in overleg met de buurgemeenten om te kijken of daar eenzelfde ambitie is. Het is de bedoeling om uiterlijk in november dit jaar hiervan de Papendrechtse raad weer op de hoogte te stellen. In het geval van Molenwaard zal deze termijn waarschijnlijk niet gehaald worden, omdat deze gemeente dan middenin verkiezingen en een samenvoeging met Giessenlanden zit.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden