Skip to content

Persbericht Werelderfgoed Kinderdijk | Ambachtendag in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

KINDERDIJK – Ter viering van het 25-jarig jubileum als UNESCO Werelderfgoed, organiseert Werelderfgoed Kinderdijk op zaterdag 26 augustus 2023 een gezellige Ambachtendag. Dit evenement biedt bezoekers de unieke kans om een stap terug in de tijd te zetten en de traditionele ambachten van de regio zelf te ervaren. Het belooft een dag vol cultureel erfgoed en authentieke activiteiten te worden.

Op deze bijzondere dag kunnen bezoekers op de verschillende bezoeklocaties verspreid over het werelderfgoed diverse ambachtelijke activiteiten bewonderen. Er zullen verschillende ambachtslieden aanwezig zijn om bezoekers de fijne kneepjes van het vak te laten zien en hen te inspireren met hun vaardigheden. Van het bakken van brood in het traditionele bakhuisje tot het vervaardigen van zeilen en het tanen van touw. En laten we natuurlijk de belangrijkste ambacht van Kinderdijk niet vergeten: het molenaarschap. Al deze oude ambachten bieden een glimp van de rijke geschiedenis van het gebied.

Bezoek de meest unieke molen
Op deze speciale dag wordt ook Museummolen Overwaard geopend voor het publiek. Bezoekers krijgen de kans om deze unieke molen van binnen te verkennen. Ook zal er op het erf een ervaren molenmaker aan het werk zijn, die zijn kennis en expertise met het publiek zal delen en de reparatie van een baard van een Kinderdijkse molen zal demonstreren. De baard is een kleurrijk houten bord aan de voorzijde van de molenkap met het jaartal van de molen erop vermeld.

Naast Museummolen Overwaard is ook de educatieschuur op dit molenerf geopend. Hier kunnen bezoekers zien hoe een molen vroeger gebouwd werd en krijgen ze inzicht in de traditionele technieken die worden gebruikt om deze indrukwekkende constructies te creëren en te onderhouden.

Tickets
De Ambachtendag op zaterdag 26 augustus 2023 belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel jong als oud. Tickets voor een dagje UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk zijn eenvoudig online te koop op www.kinderdijk.nl/tickets.

Bron: Werelderfgoed Kinderdijk

Back To Top
Lid worden