Ga naar hoofdinhoud

Persbericht: Niet meer reserveren bij museum de Koperen Knop

Vanaf 26 juni 2021 kan iedereen weer naar Museum De Koperen Knop zonder vooraf te reserveren. Iedereen die wil, kan langskomen en vooral aankomen, zonder rekening te moeten houden met kloktijden. Om te komen genieten van alles wat er te zien is in het gerenoveerde voorhuis, de bijzondere expositie Techniek voor jongens en meisjes, de bijgebouwen en de museumtuin.

 NOG WEL ENKELE MAATREGELEN

De elders in museum gebruikelijke regels zijn natuurlijk ook nog in De Koperen Knop van toepassing, zoals het houden van 1½ meter afstand, regelmatig handen desinfecteren en niet te veel bezoekers per ruimte. Bovendien moet iedereen (of elk gezin) een registratiebriefje invullen. Dit betekent dat ook mondkapjes niet meer verplicht zijn, tenzij de 1½ meter niet kan. Als extra maatregelen vanuit het museum worden de tafels na elk gebruik gereinigd en vinden er tussentijds wc-reinigingen plaats.

 DE EERSTE ERVARING

Na een verplichte sluiting van bijna een half jaar ging De Koperen Knop op 8 juni 2021 weer open. De eerste dagen was het even vrij rustig, maar al snel begon het bezoek toe te nemen en verwacht wordt dat door de nieuwe versoepelingen de situatie binnen afzienbare tijd weer normaal zal zijn. En wellicht zal na de zomer alles weer zo verbeteren dat we echt aan ‘het nieuwe normaal’ toe zijn. We verwachten met ingang van 1 september 2021 ook weer groepen te kunnen ontvangen. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Dit geldt ook voor het bieden van ruimte voor vergaderingen en cursussen en dergelijke.

HET MUSEUM

Voor meer informatie over het museum kijkt u op www.koperenknop.nl. Het bezoekadres is Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur. Groepen e.d. kunnen ook buiten deze tijden. De theetuin is van woensdag t/m zaterdag open van 13.00 tot 16.30 uur. Voor vragen mailt u koperenknop@koperenknop.nl of u belt met 0184-611366.

Back To Top
Lid worden