Skip to content

Persbericht Museum de Koperen Knop | Lezing over Zuiderzeedracht

Een van de extra activiteiten rond de expositie Textielparels in Museum De Koperen Knop is een lezing op 27 september 2023. Dan komt Jan Kees Goud een presentatie houden over de langs de Zuiderzee gedragen klederdrachten, met als passende titel ‘Langs de Zuiderzee’.

KLEDERDRACHTEN
Bij dit woord weten we direct wat wordt bedoeld en zien we in gedachten vrouwen en mannen in Spakenburg, Volendam of Marken in dracht lopen. Maar ook tal van andere plaatsen langs de voormalige Zuiderzee kennen ze: Hindelopen, Kampen, Huizen, Elburg, Enkhuizen en nog veel meer plaatsen. Het wordt steeds minder en veelal zie je ze alleen nog op hoogtijdagen.  

JANKEES GOUD
JanKees Goud (Yerseke 1977) studeerde Algemene Kunst- en Cultuurwetenschappen. Hij is als freelancer actief op het gebied van Nederlandse streekdrachten. Sinds 1997 verzamelt hij kennis over de streekdrachten. Hij geeft zijn kennis erover door en is gespecialiseerd in de praktijkvaardigheden om streekdracht presentabel te maken en te houden, vooral ook in de toekomst.

LEZING
De presentatie op 27 september 2023 start om 19.30 uur en kost € 8,50 per persoon, inclusief een consumptie. Donateurs, sponsoren en vrijwilligers van het museum krijgen 50% korting. U bent vanaf 19.00 uur welkom om alvast de expositie te bekijken. Kaarten reserveren kan door per persoon het bedrag over te maken op NL 93 RABO 03950 01 005 met vermelding van uw naam en ‘lezing Goud’. Het museum is gevestigd: Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam, 0184-611366 of koperenknop@koperenknop.nl. Telefonisch of per email aanmelden kan ook.

Bron: Museum de Koperen Knop

Back To Top
Lid worden