Skip to content

Overnachten op oud rivierduin in Brandwijk, met uitzicht op de polder

BRANDWIJK • Suzan van Pelt uit Brandwijk beschrijft zichzelf als ‘een echte gastvrouw’. Een jaar nadat ze haar Gasterij De Donk opende, is er nu Bed en Breakfast De Donk. Zodat ze nog vaker gastvrouw kan zijn.

De Gasterij loopt inmiddels goed. Elke vrijdag en zaterdag komen gasten naar De Donk voor een kop thee of koffie met bijvoorbeeld appeltaart van Syndion (die Suzan afbakt) of een gezonde lunch. Vooral als het fiets- en wandelweer is, is het druk.

Rustzoekers
De deuren van haar drie kamers in de bed en breakfast opende Suzan op 1 april. “Gasten wisten De Donk al direct te vinden”, vertelt Suzan. “Mijn eerste gasten kwamen uit Sliedrecht. Rustzoekers waren het. Ze hebben hier zitten barbecueën op het terras bij hun kamer. Ook hebben ze met onze kajak een uurtje gepeddeld op het Achterwaterschap dat langs onze boerderij loopt. Ze hebben meteen weer geboekt, voor twee nachtjes in mei.”

Ruimte en uitzicht
Kenmerkend voor De Donk, gevestigd op een eeuwenoud rivierduin, noemt Suzan de ruimte, rust en het uitzicht. Kijkend naar het riet langs de oever, de Hollandse wolkenlucht en het open landschap zegt ze: “De locatie van onze bed en breakfast is echt onderscheidend. Het is hier zo weergaloos mooi. We hebben er vrij luxe accommodatie van gemaakt, met airco, vloerverwarming en een ruime badkamer. Er zijn twee tweepersoonskamer en een familiekamer met tweepersoonsbed en een stapelbed.”

Ontbijt
Van het ontbijt maakt Suzan veel werk. “Ik ben opgeleid tot kok. Het is leuk om voor het ontbijt producten uit de streek te gebruiken, zoals jam uit Oud-Alblas, kaas van de Riekjeshoeve uit het dorp, honing van een imker aan de Brandwijksedijk en brood van Desembakker Schalkwijk.”

Dagrecreatie
Over de mogelijkheden voor dagrecreatie is Suzan zelf verrast. “Toen ik me erin verdiepte, bleek dat hier veel te doen is. Ik heb een arrangement met de Avonturenboerderij en werk ook samen met Kanocentrum Ammerse Boezem. Samen met andere recreatieve ondernemers ontwikkel ik een fietsroute.”

Op vrijdag 3 mei verricht burgemeester Dirk van der Borg de officiële opening van de B&B. Voor meer informatie: http://www.benbdedonk.nl, http://www.bedandbreakfast.nl en http://www.booking.com.

Bron: het Kontakt/Beeld: Anne Marie Hoekstra

Back To Top
Lid worden