Skip to content

Nieuwe keuken Koperen Knop

Keukenhof Sliedrecht heeft Museum De Koperen Knop  een complete nieuwe keuken geschonken. Dankzij deze projectsponsoring is het museum in staat om de revitalisering van het museumcafé te realiseren. Op dit moment wordt gewerkt aan de volgende fase, die nog dit jaar gerealiseerd moet zijn. Ook Luxaflex Nederland zal bijdragen aan het museumcafé  door nieuwe zonne- en vliegengordijnen te sponsoren.

 

Het museumcafé staat de laatste tijd steeds meer in de belangstelling bij het bezoekerspubliek. Maar het werd steeds duidelijker dat deze ruimte aanpassing behoefde. Veel van de inrichting is meer dan 25 jaar oud en past niet meer echt bij de wensen en eisen anno 2017. Dat is de aanleiding geweest om een projectplan te maken en daar na het vinden van de financiering uitvoering aan te geven.

Die financiering bleek vrij snel gerealiseerd te zijn, doordat er van alle kanten gratis advisering en materialen werden aangeboden.

 

Het museumcafé heeft het hele jaar door een belangrijke aanvullende functie voor het museum en daarom is gezocht naar materialen, die enerzijds sfeer verhogend werken en anderzijds een goede kwaliteit waarborgen. Dat geldt ook voor de consumpties die in het museumcafé verkrijgbaar zijn: verschillende soorten koffie en thee, een uitgebreid assortiment frisdranken en vooral ook veel verse koeken en dergelijk. Als u iets speciaals wilt, of als u het museumcafé wilt gebruiken voor een lunch of een borrel, moet u wel vooraf reserveren. In elke geval bent u er altijd van harte welkom.

 

Op dit moment is naast de vaste collectie de heel goed bezochte expositie The Sixties te zien, evenals de foto-expositie Rondom 1957 en is er extra aandacht voor het Betuwepaviljoen met de reconstructie van Trijntje. Dit laatste in het kader van ‘oktober- de maand van de geschiedenis’ en de opening van de canon in het Openluchtmuseum, waar het skelet van Trijntje onderdeel van uitmaakt.

De Koperen Knop is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur. Groepen zijn ook op andere tijden van harte welkom. Regelmatig heeft het museum bijzondere activiteiten. Zo zijn er op 17 en 18 november aanstaande de tweejaarlijkse antiek & brocantedagen. Voor meer informatie: www.koperenknop.nl of info@koperenknop.nl .

 

Op bijgaande foto de officiële overhandiging van de keuken door Keukenhof-directeur Piet Adriaanse aan Annelies de Koning, projectleider museumcafé.

Back To Top
Lid worden