Skip to content

Wie maakt de leukste kerstboom ?

De Koperen Knop wil rond de komende feestdagen het museum de sfeer van kerstmis meegeven. Daarom een oproep aan iedereen om een ontwerp of tekening van een creatieve kerstboom in te dienen. De vijf mooiste, leukste of creatiefste inzendingen mogen worden uitgevoerd en van 6 december 2017 tot en met 6 januari 2018 in het museum opgesteld. 

 

EXPOSITIE ICONEN

Met een bijzondere expositie over iconen zal de kersttijd in De Koperen Knop dit jaar extra sfeervol zijn. Iconen zijn onderdeel van de oosters-orthodoxe religie. Ze zijn geschilderd op een houten paneel en bij het schilderen wordt rekening gehouden met specifieke regels. Dit gebeurt om te voorkomen dat er wordt afgeweken van de leerstellingen van de kerk. Naast oude en nieuwe iconen, zal er ook veel informatie zijn over het vervaardigen ervan en zijn er diverse extra activiteiten. Dit alles is mogelijk dankzij de bereidwilligheid van particulieren en instellingen.

 

KERSTMOMENTJES

Tevens komen er in het hele museum fragmenten of kerstmomentjes die met Kerstmis te maken hebben: kerstversiering, materiaal voor het maken van kerstgebak, zaken rondom kersttradities en voorwerpen als kaarsen en kandelaars. Daarbij krijgen antieke kerstspullen de voorkeur, omdat die nu eenmaal het best passen bij de uitstraling van het museum. Maar ook andere materialen zijn van harte welkom.

 

CREATIEVE KERSTBOMEN

Daarnaast is het museum op zoek naar een aantal alternatieve kerstbomen, die een plaats krijgen tussen de vaste collectie. Daarom doet het museum een beroep op iedereen die zijn creatieve geest de vrije loop wil geven: wie ontwerpt een kerstboom voor het museum? Een tekening van dat ontwerp kan tot en met 18 november 2017 worden ingediend. Het museum maakt een keuze en de vijf winnende ontwerpers krijgen het verzoek hun ontwerp ook daadwerkelijk ten uitvoer te brengen.

 

REACTIES

Als u materiaal heeft voor de genoemde kerstmomentjes of als u een ontwerp wilt indienen kunt u contact opnemen met het museum. U kunt de ontwerpen ook mailen naar koperenknop@planet.nl of sturen naar Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam.

www.koperenknop.nl/

 

 

Back To Top
Lid worden