Skip to content

Nieuw initiatief: Streekproducten voor iedereen

Het initiatief
Vanwege de coronacrisis zitten momenteel veel producenten met overschotten aan (streek)producten. We willen dat deze producten hun weg vinden naar de consumenten. Hiermee hebben we twee doelen: de producenten deze moeilijke tijd door helpen, en de consumenten kennis laten maken met de weelde die de Hollandse bodem te bieden heeft.

Hoe werkt het?
Er worden pakketten samengesteld van die eenmaal per week kunnen worden opgehaald in Gorinchem. Geïnteresseerden schrijven zich vooraf in, zodat we weten hoeveel behoefte er is. Dat geven we aan u door, zodat u de spullen kunt komen brengen op een moment dat het u uitkomt. We betalen u achteraf, als de pakketten zijn opgehaald.

Doet u mee?
Wij zijn op zoek naar boeren, telers, producenten van groente, fruit, zuivelproducten en vleeswaren, maar ook van producten als brood, jams en sappen die in de pakketten kunnen worden opgenomen.

Wie zijn wij?
We zijn drie streekbewoners die enthousiast zijn over de producten uit onze regio. We kopen en eten graag uit de buurt. Wij zijn Gertjan Costerus van Bureau Merkvast, Ronald Verduijn van La Caponnière en Annemiek de Groot van Patsboem! Educatief. We zijn niet van plan om met dit tijdelijke initiatief winst te maken, wel willen we graag de kosten neutraal houden.

Toekomstdroom
Stel nou dat dit een succes wordt, dan zien wij het wel voor ons dat dit tijdelijke initiatief een toekomst krijgt. Bijvoorbeeld in de vorm van een markt of kookworkshops met streekproducten. Wat we nu bouwen, kan in de toekomst voor iedereen een voordeel zijn.

We hopen dat we u hiermee helpen en we zien uit naar uw reactie.
Met vriendelijke groet,
Gertjan Costerus
Ronald Verduijn
Annemiek de Groot

PS Heeft u vragen? Bel dan met Ronald Verduijn
06 50 68 52 00

gertjan@merkvast.com

Back To Top
Lid worden