Skip to content

Natuur- en Milieufederatie Utrecht | Uitnodiging training tuincoach – 3 november 2023

Vind je het leuk meer te weten over het vergroenen en klimaatadaptief maken van je tuin? Wil je ook graag anderen daarbij helpen? Meld je dan aan voor de training Tuincoach op vrijdag 3 november!

Na deze training kun je:

  • Mensen die wel een groenere tuin willen, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen, op weg helpen met een praktisch stappenplan.
  • Buren motiveren hun tuin groener en diervriendelijker te maken. Dit kan ook helpen om hitte, wateroverlast en droogte tegen te gaan.
  • Met een keuzemenu van voorbeeldtuinen laten zien wat het eindresultaat zou kunnen zijn van een klimaatadaptieve tuin.
  • Je eigen tuin vergroenen en klimaatadaptief maken als voorbeeld voor de buurt.
  • Een actie opstarten zodat mensen de weg naar de tuincoach weten te vinden.
  • Bij de renovatie of nieuwbouw van een wijk in overleg gaan met de woningcorporatie en de gemeente.

Het is de bedoeling dat je adviseert en motiveert, je gaat geen tuinen ontwerpen of aanleggen! Je helpt mensen alleen zodanig op weg zodat ze zelf met het stappenplan en de voorbeeldtuinen aan de slag kunnen.

Ben je energie-ambassadeur of weet je veel over duurzame daken en kom je daarom als vrijwilliger al veel bij mensen over de vloer om advies te geven? Dan heb je nog meer te bieden als je ook je kennis als tuincoach kunt inzetten.

De tuincoachtraining geven we in het najaar zodat je goed voorbereid bent om in de winter en het voorjaar advies te kunnen geven. Door klimaatverandering verschuiven de seizoenen en kan de tuin het beste beplant worden tussen eind oktober en eind april zolang het niet vriest.

Meld je hier aan voor de training.

Praktische informatie

We zijn te gast in Nieuwegein, klimaatambassadeurs van Samen Duurzaam Nieuwegein helpen dit mede organiseren.

Datum: vrijdag 3 november
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Waar: Buurtplein Zuid, Ratelaar 37, Nieuwegein

Vervoer: Sneltram 20 vanuit Utrecht richting Nieuwegein-Zuid stopt voor de deur, er rijden diverse bussen en er is een grote parkeerplaats, de locatie ligt vlak bij de A2.
Voor: klimaatambassadeurs, energieambassadeurs, duurzame dakcoaches, groepen en vrijwilligers die lokaal actief zijn op het gebied van klimaatadaptatie, vergroening en verduurzaming in de provincie Utrecht

Aanmelden: via bovenstaande link. Had je je al aangemeld? Dan hoef je dat niet nog eens te doen.

Bron: Natuur- en Milieufederatie Utrecht

Back To Top
Lid worden