Skip to content

Museum de Koperen Knop | Veel belangstelling voor persglas

Sinds half februari 2024 is in Museum De Koperen Knop de expositie persglas te zien. En daarvoor is veel belangstelling. Uit de wijde omgeving komen de bezoekers genieten van het specifieke van dit door persing ontstane glas.

In de vorige eeuw kwam de techniek van het maken van persglas ineens weer boven drijven. Al in de Romeinse tijd werd er persglas gemaakt, maar het blazen van glas kreeg later de overhand. En toen kwam de moderne tijd waarin alles sneller en goedkoper moest. Om die reden kwam de persglastechniek weer geheel terug. En in de huidige tijd is persglas niet meer weg te denken uit onze dynamische samenleving. Het is bijna ieder huishouden terug te vinden, als simpel stukje gebruiksservies of als een bijzonder kunstobject.

De expositie kan nog worden bezocht tot en met zaterdag 11 mei 2024. Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam) is open dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur en zaterdag 11.00-17.00. Groepen zijn na reservering ook buiten de vaste tijden welkom. Voor informatie: www.koperenknop.nl. Het museum heeft onder meer een museumcafé, een museumshop en een royale ontvangstruimte met veel moderne voorzieningen. Informatie vindt u op de website. Vragen mailt u naar koperenknop@koperenknop.nl of u belt 0184-611366.

Back To Top
Lid worden