Skip to content

Museum de Koperen Knop | Schilderwedstrijd Culturele Dag

Ook Museum De Koperen Knop doet mee met de Culturele Dag van Hardinxveld-Giessendam. En wel met een Pintar Rapido wedstrijd. De deelnemers halen in de ochtend van 22 juni 2024 een schilderdoek op, gaan vervolgens aan de slag en leveren hun werk nog diezelfde middag bij het museum in. Daar wordt het in de week erop geëxposeerd.

Een Pintar Rapido is een schilderfestival in de open lucht, zoals dat van oorsprong in Zuid-Europa wordt georganiseerd. Elke deelnemer krijgt een dag de tijd om iets moois op een doek te zetten en dingt vervolgens mee naar een prijs. Aan de gratis deelname van deze dag zijn enkele regels gebonden:

  • U meldt zich aan voor 11 juni 2024 via directiesecretariaat@koperenknop.nl u geeft daarbij uw naam, telefoonnummer en emailadres door.
  • Op 22 juni 2024 komt u tussen 09.00 en 09.30 uur naar Museum De Koperen Knop (Binnendams 6 te Hardinxveld-Giessendam) om het schilderdoek op te halen.
  • U zoekt vervolgens zelf een geschikte plek om daar te gaan schilderen; het liefst buiten.
  • In de middag van diezelfde dag, 22 juni 2024 levert u tussen 16.30 en 17.00 uur uw werk af in het museum en vult u tegelijkertijd een deelnameformulier in.

Het museum zorgt dat alle ingeleverde werken worden opgehangen in een speciale pop-up tentoonstelling, die van dinsdag 25 tot en met zaterdag 29 juni 2024 kan worden bezocht. Een jury kiest samen met het publiek dan het winnende schilderwerk.

Een Pintar Rapido is echt een schilderwedstrijd voor iedereen. Ook als u nog maar zelden een echt kunstwerk hebt gemaakt is het een uitdaging om mee te doen. Meldt u aan bij directiesecretariaat@koperenknop.nl. Dat kan nog tot en met 11 juni 2024. Nog vragen? Bel 0184-611366 of via genoemd emailadres.

Back To Top
Lid worden