Skip to content

Museum de Koperen Knop | Expositie ‘Verzamelen’ van start

Ingaande 1 april 2023 exposeert een aantal trotse verzamelaars hun uiteenlopende verzamelingen in Museum De Koperen knop. Mensen die met veel enthousiasme hun boeiende verzameling bijeen hebben gebracht en deze elke keer weer weten aan te vullen met iets nieuws. Op de expositie is veel te zien en krijgt u ook achtergrondinformatie over de verzamelingen.

NEDERLAND VERZAMELLAND
Nederland is een echt verzamelland. Bijna iedere Nederlander verzamelt wel iets. Nergens ter wereld zijn er zoveel verzamelaars en verzamelingen per hoofd van de bevolking. En het bijzondere hiervan is nog dat de meeste verzamelaars zich niet houden bij één onderwerp, maar vaak meerdere thema’s zoeken en vergaren. Elke vondst en elke aanvulling van de verzameling zien ze als een overwinning.

WAT ER TE ZIEN IS
Op de expositie vindt u een grote diversiteit aan verzamelingen. Lokale relatiegeschenken van vroeger, franse koffiepotten, closetrollen, koperen salamanders, minitractoren, kippen, en paperclips. En nog meer, zoals peper- en zoutstellen, modelkruiwagens en gemberpotten. Ook miniatuur ziekenautootjes, plastic tassen, lokeenden, addiators, stoomtreintjes, meisjeskopjes, opwindspeelgoed, foto’s van twee mannen, naaimachientjes enzovoort.

Ook nieuwsgierig geworden? Kom naar het museum geniet van de expositie, van wat lekkers in het museumcafé of ingaande 19 april 2023 in de theetuin. Neem uw kinderen mee; voor hen is er een speurtocht met een leuke attentie na afloop.

MUSEUM
De expositie loopt door tot en met 29 mei 2023. Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam) is open van dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur en op zaterdag 11.00-17.00 uur. Voor informatie: www.koperenknop.nl. Het museum heeft ook een museumcafé, een museumshop en een royale ontvangstruimte met veel voorzieningen voor presentaties. Groepsbezoek en het gebruik van het museum als vergaderlocatie of cursusruimte kan ook buiten de vaste openingstijden. Voor reservering of vragen mailt u naar het museum: koperenknop@koperenknop.nl of belt u 0184-611366.

Back To Top
Lid worden