Skip to content

Molenlanden betaalt mee aan film over de Alblasserwaard

De gemeente Molenlanden gaat meebetalen aan de natuurfilm over de Alblasserwaard, die momenteel in de maak is. Het college van burgemeester en wethouders trekt 7500 euro uit voor het project van filmmaker Stijn Philips.

Philips is al sinds begin dit jaar bezig met de opnames voor de film, waarin de Alblasserwaard in alle seizoenen wordt belicht. De verwachting is dat de twintig minuten lange film in de loop van volgend jaar verschijnt. ,,Kinderdijk, de Donkse Laagten, Avelingen, die pareltjes zitten er straks allemaal in. Hopelijk ook in de bioscoop’’, stelde Philips eerder. ,,Er zijn zo veel mooie verhalen te vertellen.’’

In januari startte de in Utrecht woonachtige filmmaker een crowdfundactie om geld binnen te harken voor het project. In slechts een paar weken was vervolgens de benodigde 9500 euro al binnen. Philips deed ook subsidieaanvragen bij de provincie Zuid-Holland en diverse fondsen. Instanties en organisaties als Staatsbosbeheer, Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard, de gemeente Gorinchem, Den Hâneker, Blauwzaam, Stichting Gorcum Natuurlijk Groen en Prachtlint zeiden eerder al hun medewerking toe voor het project.

Philips maakte eerder al een film over de rammeltijd van hazen in Giessenburg. Die verscheen vorig jaar en werd tijdens het Wildlife Filmfestival in de bioscoop vertoond.

Natuur filmen is volgens Philips vooral een kwestie van geduld en een goede voorbereiding. ,,Je kunt niet lukraak in een weiland gaan liggen en afwachten wat er gaat gebeuren. Je moet van tevoren precies weten wanneer welke dieren zich waar ophouden.’’

Filmpje over Stijn Philips zijn project.

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Richard Slagboom

Back To Top
Lid worden