Skip to content

Middenin de polder uit eten – Maria Johanna Hoeve

Landelijk eten, dat kan eigenlijk nergens beter dan bij de Maria Johanna Hoeve. De veelzijdige horecagelegenheid combineert de sfeer van de polder met lunches en diners van het hoogste niveau.

“Gewoon aanschuiven voor een kop koffie en iets lekkers erbij kan natuurlijk ook”, vult eigenaar Leo Kool aan. Hij begon een jaar of zes geleden aan de Nieuwendijk met een groepsaccommodatie annex golfbaan. Het bijbehorende restaurant is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een vaste (meer)waarde voor de Maria Johanna Hoeve. “We onderscheiden ons onder meer doordat we veel van onze ingrediënten uit de streek halen. Zo komt bijvoorbeeld de melk en boter uit Molenaarsgraaf, de kaas en yoghurt uit Giessenburg, de paling uit Groot-Ammers en het ijs en de forel uit Meerkerk. Dat doen we niet voor niets: het is ambachtelijk bereid en dat proef je.”

Leo Kool vertelt het op een zonnige dinsdagochtend; de deuren naar het terras staan wijd open. Buiten strekt zich de golfbaan uit. Daaraan grenzend zie je de koeien grazen en staan knotwilgen naast slootjes. De Alblasserwaardse polder komt hier heel dichtbij. Tegelijkertijd zit je vlakbij de provincialeweg N214 en is de Noordelose eetgelegenheid dus heel goed bereikbaar. “Dat heeft er mede voor gezorgd dat in de afgelopen zes jaar het aantal gasten gestaag is gegroeid”, knikt Kool. “De Maria Johanna Hoeve stond vooral bekend om de golfbaan, maar dat we een volwaardig restaurant hebben, raakt steeds meer bekend. ”

Belangrijk pluspunt voor met name de zakelijke gasten is de combinatie met het golfen en de ruimtes die de Maria Johanna Hoeve heeft voor vergaderingen of cursussen. “Vaak wordt zo’n bijeenkomst gekoppeld aan samen eten. Wij zorgen ervoor dat alles van begin tot eind geregeld is en dat valt goed in de smaak.” De laagdrempelige sfeer die bij de streek past, combineren de medewerkers van de Maria Johanna Hoeve met eten en drinken van de hoogste kwaliteit. Dat blijkt ook bij het maken van de foto’s bij dit artikel; met de grootste zorg worden de gerechten door chefkok Janneke perfect in orde gemaakt. Met een pincet wordt een bloemblaadje op een bord vol heerlijkheden een plekje gegeven. “Het ziet er fantastisch uit en zo smaakt het ook”, lacht Leo Kool. “Daar gaan we elke dag voor: de gasten in ons restaurant in een gastvrije omgeving het beste van het beste bieden.”

Bron: de Smaak

Back To Top
Lid worden