Skip to content

‘Met elkaar de mouwen opgestroopt’

Wie: Mariëlle de Bruijn.
Waar: Groot-Ammers.

Den Hâneker is een vereniging voor natuur- en landschapsbeheer van boeren en burgers, die zich inzet om de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zodanig te beheren en te ontwikkelen dat het zijn aantrekkelijkheid behoudt.

Door: Eline Lohman

Dat spreekt Mariëlle de Bruijn wel aan en daarom is zij blij dat zij deel mag uitmaken van het bestuur. “We hebben een flinke netwerkorganisatie in de polder”, vertelt De Bruijn. “Met onze werkgroepen educatie, plattelandstoerisme en streekproducten, agrarisch natuurbeheer en duurzame landbouw, vormen we een goede afvaardiging van onze 650 leden. We verbinden bedrijven, burgers en organisaties met elkaar. Onze slogan is ‘samen sterk voor de streek’. Deze woorden zeggen denk ik heel veel. De organisatie is begonnen door betrokken agrariërs die zich samen met burgers uit de streek inzetten voor het behoud en de verbetering van natuurwaarden en het aantrekkelijker maken van het landschap. Tegenwoordig houden we ons ook veel bezig met toerisme, want dat is erg aangetrokken.”
De vereniging heeft een frisse wind door het bestuur laten waaien en dat werpt vruchten af, merkt De Bruijn. “Ik ben er trots op dat de leden en het bestuur de mouwen hebben opgestroopt om Den Hâneker nog meer op de kaart te zetten en ik daar een bijdrage aan mag leveren. Ik ben opgegroeid in Hoornaar en woon daar nog steeds. Mijn vader is jarenlang betrokken geweest bij de Fokveedag, een evenement waar onze vereniging ook actief bij betrokken is. Ik ben een echt poldermeisje! Als het even kan, dan pak ik de fiets en rijd ik door de streek. Heerlijk, dat landelijke, ik vind het zo fijn in de polder.”

Bron: AD

Back To Top
Lid worden