Skip to content

Forellenvisvijver Meerkerk wil toegankelijker worden voor rolstoel

De Forellenvisvijver in Meerkerk, waar liefhebbers zelf naar hun visje kunnen hengelen, wordt toegankelijker gemaakt voor ouderen en minder validen. De eigenaren hebben daarvoor een lening van 25.000 euro gekregen.

Rozemarijn van der Stelt 11-09-18, 14:03

In de vijver kunnen recreanten en sportvissers hun eigen vis vangen. Die kan rauw worden meegenomen, of worden gerookt. De attractie trekt veel groepen ouderen en invaliden. Voor hen wordt de omgeving nu toegankelijker gemaakt. ,,Niet alle ouderen kunnen gebruik maken van een gewoon toilet”, legt eigenaresse Rosita Steenis uit. ,,We willen daarom een invalidentoilet realiseren.”

Ook het terrein zelf wordt rolstoelvriendelijker. Het pad langs de vijver wordt uitgebreid met tegels en ook de kantine wordt aangepakt, waardoor die beter toegankelijk wordt.

De lening komt van het AV ontwikkelingsfonds. Dat zet zich in om de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden qua toerisme op de kaart te zetten. Ondernemers uit de regio met goede ideeën maar te weinig geld, kunnen in aanmerking komen voor een renteloze lening.

Bron: AD

Back To Top
Lid worden