Skip to content

Doe mee met vernieuwd borduren

Steekspel is de titel van de voorjaarsexpositie over innovatief borduren die Museum De Koperen Knop in het voorjaar van 2017 organiseert. Een heel bijzondere expositie, samengesteld uit door het publiek aangeboden werken en voorwerpen. Ook u kunt aan deze expositie deelnemen door een borduurwerk in te leveren.

Tien weken lang staat de expositieruimte van Museum De Koperen Knop in het teken van vernieuwd borduren. Aan de expositie is een wedstrijdelement gekoppeld. Als u wilt meedoen kunt u een aanmeldformulier aanvragen of dit printen vanaf de website van het museum.

Van 1 april tot en met 10 juni 2017 organiseert Museum De Koperen Knop de expositie Steekspel. De expositieruimte zal dan geheel gevuld zijn met de inzendingen van deelnemers aan de wedstrijd vernieuwd borduren. Tegelijkertijd komt op de expositie ook de geschiedenis van de borduurkunst uitgebreid in het voetlicht te staan.
Borduren leeft weer. Er is een hernieuwde belangstelling voor borduren. Niet alleen bij vrouwen, maar ook steeds meer mannen gaan zich toeleggen op dit kunstige naald- en draadwerk. Om dit nog verder te stimuleren heeft de expositiecommissie van De Koperen Knop besloten dit onderwerp naar voren te halen en er een expositie over samen te stellen.

De opzet is dat er alleen nieuw werk op de expositie te zien is, dat nog niet elders tentoongesteld is geweest. Daarvoor geven de deelnemers informatie via een aanmeldformulier, dat op verzoek wordt toegestuurd en dat kan worden geprint van de website www.koperenknop.nl. Inschrijven kan tot en met 31 januari 2017. De expositiecommissie beoordeeld alle formulieren en reageert erop.

De opening van de expositie is op zaterdag 1 april 2017. Aan de wedstrijd van de expositie zijn twee soorten prijzen verbonden, een publiekprijs en een juryprijs. Een deskundige jury zal zich uitgebreid over de inzendingen buigen en het publiek dat de expositie bezoekt krijgt de gelegenheid om door middel van de invulling van kaartjes aan te geven welk werk zij voor een prijs in aanmerking willen laten komen.

Voor kinderen tot en met 14 jaar komt er bij de expositie een exclusieve kidshoek en voor hen is er ook een speciale kidsprijs beschikbaar, die eveneens door zowel een jury als het publiek wordt bepaald.

Ook is het mogelijk dat u als inzender het werk te koop aanbiedt. Hieraan zijn enkele voorwaarden verbonden, die u kunt lezen in het aanmeldformulier. De scholen in de regio zullen een aparte uitnodiging krijgen om aan de expositie en de wedstrijd mee te doen.

Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam is gevestigd op het adres Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam en is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur. Voor inlichtingen: www.koperenknop.nl, koperenknop@planet.nl of 0184-611366.

Back To Top
Lid worden