Skip to content

Massale steun en donaties voor gesloten kleine campings in de regio

Kleine (boeren)campings in de regio, die vanwege het coronavirus gesloten zijn, ontvangen volop steun van vaste bezoekers en zelfs donaties. Dat zegt Stichting Vrije Recreatie uit Meerkerk, die de campinghouders vertegenwoordigt.

De kleinschalige kampeergelegenheden mogen nog bezoekers ontvangen, maar dit gebeurt weinig omdat de gemeenschappelijke toiletten en douches wél dicht moeten vanwege corona. Juist de kleine campings hebben geen huisjes of ruimte voor grote campers met eigen sanitair. Stichting Vrije Recreatie (SVR) in Meerkerk schreef daarom eerder een noodbrief aan de minister, omdat zij vindt dat ook voor deze ondernemers overheidssteun moet komen.

Nog altijd hebben de campings het moeilijk, weet Bas van Mill van de SVR. ,,De poorten blijven gesloten en het doorgaans drukke voorseizoen valt volledig in het water.’’ Uit onderzoek van de stichting blijkt volgens hem dat 40 procent van de campings in acute geldnood zit, als gevolg van de maatregelen.

Actiepakket

In afwachting van financiële steun van de staat, heeft de SVR in samenwerking met anderen in de kampeerbranche een actiepakket gemaakt waarvan de winst aan de campings wordt gedoneerd. Het gaat om tassen die gemaakt zijn van tentdoek.

,,Na wat brainstormen met contacten in ons netwerk, kwamen we op het idee om een leuk product te maken en de winst te verzamelen voor de campings in nood.’’ Het resultaat is een handgemaakte tas van tentdoek.  Behalve de tas bevat het actiepakket ook ansichtkaarten die zijn ontworpen door I Love Kamperen.

 Van Mill: ,,Kampeerders blijken hun campings graag te helpen: binnen drie dagen werden al 2000 pakketten verkocht en doneerden gasten bovendien vaak extra geld.’’ Dat er zoveel steun komt, verbaast hem eigenlijk niet. ,,Op kleinschalige campings is de eigenaar heel betrokken bij zijn gasten. Een gezellig onthaal met een kopje koffie en koekje is daar heel normaal. Nu doen kampeerders graag iets terug.’’

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden