Skip to content

Marjolein opent ‘De Bakplaats’ in Ameide

AMEIDE • Marjolein van Till uit Ameide, bekend van Heel Holland Bakt, opent na de Kerst haar eigen ‘De Bakplaats’ aan de Aaksterveld 2 in haar dorp.

Eind 2017 had ‘Heel Holland Bakt’ finaliste Marjolein van Till de knoop doorgehakt: ze had haar vaste baan opgezegd om zich geheel te wijden aan het bakken. “Ik ben gewoon maar begonnen en gaan doen.” De maand januari bracht niet veel. In totaal werden er drie taarten besteld. Gelukkig is het tij gekeerd. Afgelopen week brachten wij haar een bezoek in de locatie waar ze binnenkort dagelijks taarten gaat bakken.

“Ja, januari was nog geen succes met drie taarten. Gelukkig ging het geleidelijk steeds beter. Het gaf me ook de tijd om te investeren en een plan te maken. Vanaf maart werd het steeds drukker met ieder weekend aanvragen. Vooral in juni had ik veel vraag naar bruidstaarten”, vertelt Marjolein in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Ik vind bruidstaarten heel erg leuk om te doen omdat het vooral iedere keer een uniek project is.”

Stage
“Ik heb ook stage gelopen bij Robert van Beckhoven in Oisterwijk. Was leerzaam maar niet om daar te gaan werken. Voornamelijk de reisafstand was te groot en ik miste een stukje ervaring in productie wat bakken betreft.” Marjolein is later in het jaar gaan samenwerken met haar zus Laura die fotograaf is. Ook gaat binnenkort de vernieuwde website www.watbaktmarjolein.nl in de lucht. Door veel zich te presenteren op facebook, instagram, workshops en deelname aan activiteiten weten de mensen haar te vinden.

Handige vader
Afgelopen zomer werd Marjolein getipt door de eigenaar van het pand aan het Aaksterveld 2. “Hier op het dorp was bekend dat ik op zoek was naar een grotere ruimte om te bakken. Zodoende kwam de eigenaar bij me om te vragen of ik interesse had. En ik heb er ja op gezegd. Het pand heeft de afgelopen jaren leeg gestaan. Daarom is het leuk dat het, hier in het centrum bij de winkels, weer een bestemming gaat krijgen.” Er moet veel gebeuren aan het pand. Gelukkig heeft Marjolein een handige vader die vol overgave aan het verbouwen is. “Mijn vader komt niet alleen klussen maar denkt ook mee hoe de ruimte het beste ingericht kan worden”, glundert Marjolein.

Bakplaats
De nieuwe zaak heeft de naam ‘De Bakplaats’ gekregen. Bedoeling was om per a.s. zaterdag 15 december open te gaan voor het publiek. “Helaas redden we dat niet, ik ga open na de kerst. Wel kan ik alvast aan de gang in de twee mooie ovens waarin ik meerdere taarten tegelijkertijd kan bakken. Een enorme stap vooruit.” De officiële opening zal over een aantal maanden plaatsvinden. “Toerisme is in opkomst in de Alblasserwaard. Hier in Ameide zijn er relatief weinig gelegenheden om iets te eten en te drinken. Daar speel ik nu op in.”

Heel Holland Bakt
Op de vraag of deelname aan ‘Heel Holland Bakt’ haar uiteindelijk wat gebracht heeft antwoord Marjolein volmondig ja. “Het heeft me zeker wat gebracht, kijk maar om je heen. Ik vond het ook heerlijk om nu weer bij diverse opnames te zijn vanwege het nieuwe seizoen.” De uitzendingen op televisie de komende tijd zijn al eerder opgenomen. Marjolein was ook bij de opnamen van de finale. Uiteraard hebben we geprobeerd de naam van de finalist te ontfutselen. “Daar ga ik natuurlijk geen antwoord op geven. Het programma is leuk om te volgen en te kijken. Het zou zonde zijn als je nu al weet wie er zou winnen”, besluit Marjolein met een glimlach het gesprek.

Het gehele gesprek met Marjolein is zaterdag 15 december te beluisteren op RTV Krimpenerwaard tussen 12.00 en 14.00 uur.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden