Skip to content

Museum Het Voorhuis

Museum Het Voorhuis is gevestigd in Boerderij Gijbeland te Bleskensgraaf.

Het Voorhuis is ondergebracht in het woongedeelte van een verplaatste monumentale Alblasserwaardse boerderij. Delen van deze boerderij stammen uit de zeventiende eeuw, met enkele elementen die duiden op een laat middeleeuwse oorsprong. Veel authentieke details uit verschillende perioden zijn bewaard gebleven.

In Het Voorhuis maakt u kennis met de cultuurhistorie van de streek. Te zien zijn in de middenkamer een reconstructie van een unieke schouwlijst uit de zeventiende eeuw, een negentiende-eeuwse opkamer, een keuken uit de jaren 50 van de vorige eeuw, de kelders en de Oomskamer. Dit vertrek is ingericht met boeken, tekeningen/schilderijen en meubels van de streekschrijver J.W.(Jo) Ooms.

Op het erf zijn verschillende ruimten te bezoeken. Als u aan komt lopen ziet u meteen de boerentuin met het rijtuigenschuurtje. Dat is een schuurtje waar vroeger het ‘gerei’ opgeborgen werd. Naast de oude dubbele paardenstal zijn tal van andere zaken te bekijken. Aan de andere kant van de boerderij vindt u een elektrische kuiperij, waar tijdens de openstelling demonstraties gegeven worden. Verder een mooi ingericht stoephok waar vroeger het schoonmaakwerk van de boerderij gedaan werd.

Bezoekadres: Koekoekspad 1, Bleskensgraaf.
Openingstijden: elke dinsdag- en zaterdagmiddag en van 14.00 -16.30 uur.

Entree: € 4,- p.p. (leden € 2,-), kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis.

Buiten de openingstijden is het ook mogelijk om in groepsverband Museum Het Voorhuis te bezoeken. U kunt uw wensen op het gebied van catering, een rondleiding of een workshop kenbaar maken op reservering@binnenwaard.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om dit met u te bespreken.

Koekoekspad 1
2971 BM Bleskensgraaf
0184-422749 b.g.g. 0184-641629
secretariaat@binnenwaard.nl
www.museumhetvoorhuis.nl

Back To Top
Lid worden