Skip to content

IJsboerderij “den Boer”

IJsboerderij den Boer

GIESSENBURG – Boerin Jannette den Boer uit Giessenburg heeft op 2 mei een ijsboerderij geopend. Met verse melk van het eigen melkveebedrijf, vers fruit én ingrediënten uit Italië maakt ze wekelijks romig ijs.

Een advertentie in vakblad De Boerderij bracht Jannette en haar man Laurens op het idee. Laurens: “In 2009 waren de melkprijzen erg slecht. In De Boerderij stond toen een advertentie: ‘Uw melk is ook 4 euro per liter waard’. Nu is dat wel heel erg veel, maar destijds bracht de melk slechts 20 cent op. We zijn gaan nadenken en in 2010 op veel plekken gaan kijken.” Jannette: “We hebben een demonstratie ijs maken bezocht, van de leverancier van grondstoffen. Ook zijn we bij andere ijsboerderijen geweest. We realiseerden ons dat wij aan de Muisbroekseweg op een leuke plek zitten: langs de Giessen. En vanaf de weg zijn we goed zichtbaar voor voorbijgangers.”

In het gras bij de ijsmakerij hebben Laurens en Jannette picknicktafels neergezet. Kinderen kunnen zich na het ijs eten vermaken op schommels en een glijbaantje. “En we krijgen ook nog een wipkip”, zegt Laurens. Recreanten wisten de boerderij sinds de opening op 2 mei al goed te vinden. “De fietsvierdaagse kwam hier langs. In een paar uur tijd zijn er 150 mensen geweest.”

Jannette beleeft plezier aan het ijs maken. “Het is nog best veel werk, maar na verloop van tijd gaat het sneller natuurlijk. Ik heb nu ongeveer twintig smaken. Dat kan ik uitbreiden. Verder heb ik suiker- en glutenvrij ijs. Voor mensen met een koemelkallergie maak ik ijs op basis van soja.” De contacten met klanten vindt Jannette nóg leuker dan het ijs maken. “Ik leer veel mensen kennen. En we krijgen veel positieve reacties.” Wil ze iets loslaten over de receptuur? “Voor vijf liter aardbeienijs gebruik ik een kilo aardbeien en 100 gram Italiaanse pasta. Ja, in die pasta zitten wel een paar E-nummers. Maar op het totaal van die vijf liter is dat maar heel weinig.” Laurens: “Het ijs is superzacht van structuur. Eén hap en je bent verkocht.” Voor mensen die graag ijs mee naar huis willen nemen, heeft Jannette ijs in literbakken.

IJsboerderij Den Boer is gevestigd op Muisbroekseweg 10. De openingstijden: op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.30 uur, in juli en augustus van 13.30 tot 21.00 uur en ook op donderdag. Voor bezoekers is een toilet aanwezig. Wie niet van ijs houdt, kan ook appeltaart bestellen. Verder is er koffie en thee verkrijgbaar. Jannette verzorgt ook kinderfeestjes.

Janette den Boer
Muisbroekseweg 10
3381 KN
Giessenburg
06-51168355
lenjdenboer@outlook.com
Klik hier voor de website

Back To Top
Lid worden