Skip to content

Kids en museum De Koperen Knop

Zomertijd is vakantietijd. En dat betekent dat Museum De Koperen Knop weer een aantal extra activiteiten heeft voor de kids. En niet alleen deze zomer, ook daarna blijft het museum voor de kids aantrekkelijk voor een bezoek. Want in De Koperen Knop kun je meer dan kijken. De Koperen Knop betekent voor alle leeftijden, dus ook voor de kids vooral iets beleven.

Zomerspelen
Al enkele jaren is het de gewoonte dat er een detectivespel wordt uitgezet in het museum. Ook dit jaar is dat weer het geval. Deze keer is er bij de inrichting van de expositie 3D iets fout gegaan en is er een voorwerp zoek geraakt. Dat moet worden teruggevonden en daarbij kun je mee helpen zoeken.
Daarnaast is op het erf achter het museum weer een spellenplein ingericht. Nieuw is dat er dit jaar ook een oefenveld voor het pappelellen in de museumtuin is aangelegd, waar iedereen naar harten-lust kan oefenen voor de deelname aan het Nationaal Kampioenschap op 7 september 2019.

Het Museum & 3D
Door het voorhuis van het museum kan dit jaar ook een tijdreis worden gemaakt. Vraag hiernaar bij de balie. Aan de hand van een vragenboekje word je door het voorhuis langs een aantal interessante voorwerpen geleid. Daarnaast zijn er ook enkele andere doe-activiteiten voor de kids. Zo kun je museuminspecteur worden. Of stempels verzamelen in het waterpaspoort. Ook daarover vertelt de museummedewerker bij de balie je graag.
En dan zijn er belevingselementen bij de expositie 3D. Daar staat een driedimensionaal speelhuisje, waar je kunt puzzelen, tekenen en spelletjes spelen.

Kidskunst
Omdat Museum De Koperen Knop in 2019 30 jaar bestaat zijn er twee kunstprojecten ontwikkelt. Een daarvan is speciaal bedoeld voor kids. Bij dit kidskunstproject worden de kids uitgenodigd thuis een kunstwerk te maken met als thema FEEST. Een beeld, een tekening, een schilderij, een object of wat dan ook. Alles mag. Dat kunstwerk moet op 12 of 13 september 2019 tussen 13.00 en 17.00 uur in het museum worden ingeleverd en dingt dan mee naar een prijs. De prijsuitreiking is op 21 september 2019. Daarna gaat het werk deel uitmaken van een kunstroute. Er zijn al veel kunstwerken aangemeld, maar er kan nog meer bij. Wel graag van te voren aanmelden (voor 12 september 2019) dat je meedoet; dan kan het museum daar rekening mee houden.

Meer weten
In De Koperen Knop is het hele jaar door wel iets te beleven voor kids. Zo is er bij elke expositie een speurtocht, zijn er algemene museumspeurtochten en kleurplaten. Ook kun je met je school een bezoek aan het museum brengen en er zelfs een bijzondere les meemaken. Regelmatig zijn er kinderworkshops en ook verzorgt De Koperen Knop kinderfeestjes en zelfs uitjes voor de hele schoolgroep.
Meer weten? Museum De Koperen Knop, Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam, 0184-611366, koperenknop@koperenknop.nl. Op de website www.koperenknop.nl vindt u alle informatie.

Back To Top
Lid worden