Kabinet roept provincies op tot eenduidig stikstofbeleid

Den Haag, 3 April 2018. Carola Schouten, Vicepremier En Minister Van Landbouw, Natuur En Voedselkwaliteit.

Het kabinet roept de provincies op om de stikstofregels niet eigenhandig te verzwaren, maar het landelijk beleid te volgen.

Volgens het Algemeen Dagblad (AD) vond er vrijdagochtend 29 november een overleg plaats tussen minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en 12 gedeputeerden van de verschillende provincies om het stikstofbeleid gezamenlijk af te stemmen, zo beschrijven bronnen aan het AD.

Rutte aanwezig
Ook in de afgelopen weken vonden diverse gesprekken plaats, waar ook minister-president Mark Rutte bij was om extra gewicht in de schaal te leggen. De inzet van het kabinet is dat de provincies het beleid van het Rijk volgen. Dit is tevens een van de eisen die het Landbouw Collectief afgelopen week aan Schouten heeft gepresenteerd.

Het aangescherpte stikstofbeleid van de provincies leidde in oktober tot diverse boerenprotesten. Friesland en Overijssel kwamen op hun besluit terug, dit tot ergernis van andere provincies. Het is nu aan Schouten om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ze heeft beloofd om voor 1 december duidelijkheid te geven.

Bron: BoerenBusiness

Lid worden