Skip to content

Goede Doelen Molentocht van Toerclub De Mol

Op zaterdag 26 augustus organiseert de DTC (Dordtse Toer Club) De Mol haar traditionele Goede Doelen Molentocht.

De opbrengst van de Goede Doelen Molentocht zal dit jaar worden geschonken aan de Diabetesvereniging Nederland.

Alle routes van de 120 km en 80 km met een GPX bestand eenvoudig te volgen, zodat verdwalen bijna onmogelijk is en ieder zijn of haar eigen tempo fietsen kan. Het GPX-bestand is te downloaden op de website van DTC de Mol en/of verkrijgbaar voor de start. Voor de afstanden van 120 en 80 kilometer is het dragen van een fietshelm verplicht.

Deze routes zijn uitermate geschikt voor de sportieve en recreatieve fietser. Net zoals de langere routes gaat ook de 40 km route door een mooi gedeelte van de Alblasserwaard en is deze natuurlijk ook geschikt voor de fietsers op een e-bike. Deze route is een knooppuntenroute die bij de start te verkrijgen is.

Tijdens de Goede Doelen Molentocht kunnen de deelnemers genieten van de prachtige natuur met de veenriviertjes, allerlei vogelsoorten inclusief de ooievaar en misschien -met een beetje geluk- de zilverreiger. En natuurlijk zijn er de talloze molens te bewonderen.

Ook zal de volgauto van DTC de Mol van de partij zijn, zodat eventuele panne aan de racefiets snel en vakkundig verholpen kan worden.

De start vindt plaats vanaf het clubhuis van DTC de Mol, Vogelaarsweg 6 (Recreatiegebied Hollandse Biesbosch) in Dordrecht. De verschillende routes zijn te downloaden via de website van DTC de Mol, www.dtcdemol.nl/programma/goededoelen-molentocht.

Inschrijven is mogelijk vanaf 07:15 uur. De deelname aan de Goede Doelen Molentocht is mogelijk voor zowel leden als niet-leden van DTC de Mol. De kosten voor deelname aan de Goede Doelen Molentocht bedraagt 5 euro. Leden van de NTFU ontvangen 1 euro korting en er wordt voor hen gebruik gemaakt van het Scan en Go systeem.

Bron: Het Kontakt/Beeld: archief

Back To Top
Lid worden