Skip to content

Geslaagd feest – 30 jaar de Koperen Knop

Op vrijdag 20 september 2019 was het 30 jaar terug dat Museum De Koperen Knop door Minister Brinkman werd geopend. Ter gelegenheid van dit lustrum was er die middag een feestelijke ontvangst in de museumtuin. Ook zijn er daarbij twee gouden knopjes uitgereikt aan twee mensen die al voor de start actief bij het museum betrokken waren.

Ontvangst
Dertig jaar succes is aanleiding voor een feestje. Daarom zijn alle sponsoren, donateurs, bestuursleden en vrijwilligers uitgenodigd voor een borrel. Dat werd een gezellige middag, die deed denken aan een groot feest in Franse sferen, met in teilen met ijswater gekoelde dranken en lekkere hapjes. Voor de grotere trek was er een frites-truck en ter aankleding van het geheel accordeonmuziek. Het zonnige weer speelde geweldig mee.

Mooie woorden
Tijdens de bijeenkomst voerden drie sprekers kort het woord. Museumvoorzitter Anne aan de Wiel memoreerde aan de 30-jarige geschiedenis, wethouder Jan Nederveen van Cultuur sprak lovende woorden over het museum en de plaats hiervan in de lokale en regionale samenleving. En museumdirecteur Alida Ambachtsheer praatte de speeches aan elkaar en vertelde over de reeks succesvolle jubileumactiviteiten.

Gouden Knopjes
In aanwezigheid van velen werden er ook twee gouden knopjes uitgereikt. Deze zijn unieke onderscheiding voor bestuurders en medewerkers die zich op een opvallende wijze bovenmatige hebben ingezet voor het museum. Het eerste knopje werd uitgereikt aan Jan Dubbeldam, die al ver voor de start van het museum actief was. Laatstelijk verdiende hij zijn sporen bij de herbouw van het stookhuisje. Het tweede knopje was voor museumdirecteur Alida Ambachtsheer, die naast haar directiefunctie ook heel veel vrijwilligerswerk van uiteenlopende aard doet.

Het museum en de toekomst
Met het aanbreken van de maand oktober gaat er voor De Koperen Knop een nieuw seizoen in. Aan de eerstkomende vier exposities wordt al hard gewerkt en het expositieprogramma is rond tot en met begin 2021. Binnenkort wordt gestart met het activiteitenprogramma voor 2020, maar eerst zijn er nog dingen te doen in 2019, zoals reizende tentoonstellingen en een oosters buffet. Voor organisatie en toezicht zoekt het museum nieuwe vrijwilligers.

Informatie
Voor meer informatie over het museum kijkt u op www.koperenknop.nl. Het adres van Museum De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. De reguliere openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor groepsbezoeken en het gebruik van het museum als vergaderlocatie of cursusruimte is er een nieuwe arrangementenfolder 2020, die u ook op de website kunt vinden.

Back To Top
Lid worden